Hiç, öyle...

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce iktidara gelirse doların ateşini düşürmek için ne yapacağını dün televizyonda açıkladı. Duymayanlar için bir kez daha söyleyeyim: "Hiçbir...

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce iktidara gelirse doların ateşini düşürmek için ne yapacağını dün televizyonda açıkladı.
Duymayanlar için bir kez daha söyleyeyim:
"Hiçbir şey!"
Çünkü Muharrem Bey'e göre "kendiliğinden düşecekmiş" dolar.
Adam haklı, dolar da boşalır da demeyin. Ve gülmeyin lütfen, gülünecek bir şey söylemiyor İnce!
Ne yazık ki, toplumun bir kesiminin çoktan ikna edildiği ancak dillendirmeye utanılan bir "çözüm"ü açık ediyor müstakbel adayımız.

***
Çünkü Türkiye yürürken, kendi adım atmadığı gibi atılmasına da engel olanlar çok yoruldular.
Vaatleri de bu yüzden mümkün olduğunca "hiçbir şey" yapmamak. Dışarıda sağı solu kızdırmamak, gücendirmemek... Batıdan önüne atılanla yetinmek, kafayı kaldırmamak...
Ondan sonra böyle bir Türkiye'yi nasıl olsa kimse umursamayacağı için dış operasyonlar da kesilecek.
Kısacası "Yurtta sulh" olacak.
Bu kez kampanyanın "tamam," "bitti," "sıkıldık" türünden bir düzlemde yürütülmesinin nedeni de söz konusu kolektif çaresizliliğe oynanması.
"Adaylığın cicim günleri" henüz bitmedi. Travmanın şiddeti her tür hayali olası hissettiriyor.
Ancak sandık başına giden seçmenin her seçimde olduğu gibi "ayılmasına" kimse engel olamayacak.
***
Zira yıllarca süren mehteran adımlarının ardından durmanın gerilemek olduğunu bir kez hissetti bu halk.
Gençlerin bir kısmı dışında, geçmişi, evet, evet bildiğimiz geçmişi adeta "Asrı saadet" dönemini tarif edenlere gülüp geçiyor insanlar.
Ve hepsinden önemlisi, ülkenin kaderini belirlerken, "iç sıkıntısından" daha önemli motivasyonlarla hareket etmemiz gerektiğini, "işin" ciddi olduğunu anlayan çoğunluk hâlâ "çoğunluk."
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.594 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.005 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar