Gelir mi gelir...

Afrin operasyonu kimi CHP yöneticilerinin "Bir gece ansızın gelebiliriz diyorsun e hadi gel de görelim" sözlerinden birkaç gün sonra başlamıştı. İki ay gibi kısa bir sürede de sivilleri gözeten son derece titiz bir...

Afrin operasyonu kimi CHP yöneticilerinin "Bir gece ansızın gelebiliriz diyorsun e hadi gel de görelim" sözlerinden birkaç gün sonra başlamıştı.
İki ay gibi kısa bir sürede de sivilleri gözeten son derece titiz bir operasyonla nihayete erdi.
PKK-YPG, "Türkiye'nin Vietnam'ı olur" dedikleri kenti medyadaki destekçilerinin gözyaşları içinde terk ettiler.
Tam gözler Münbiç'e çevrilmişti ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık "Sincar" adını telaffuz etmesiyle birlikte ilk hareketlilik Kuzey Irak'ta hissedildi.
Dün ajanslara PKK'nın güçlerini Sincar'dan çekmeye başladığına dair haberler düştü.
PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansı'nda da gelişmeleri doğrulayan şu açıklama yayınlandı:
"KCK açıklamasında Ağustos 2014 koşullarının ortadan kalktığını, Ezidilerin artık örgütlü bir toplum olduğunu, Şengal ve çevresinde güvenliğin sağlandığını, bu nedenle gerilla güçlerinin çekileceğini bildirdi." Bildiğiniz üzere Sincar, PKK'nın yeni Kandil'i.
Ve anlaşılan o ki, Afrin'den sonra Türkiye'nin "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerinin blöf olmadığını anlamışlar.
Hem canlarını kurtarmanın peşindeler hem de olası bir operasyonda sarılacakları "bölgede sadece siviller kaldı" yalanına zemin hazırlıyorlar.
Bakalım, sırf sandıkta deviremedikleri iktidara vuruyor diye PKK teröründen medet umar hale gelenler içine düştükleri hendekleri ne zaman terk edecekler?

*** GAZETECİ PATRONUNA NEYLE BAĞLIDIR?

Doğan Grubu'nun el değiştirmesiyle birlikte gazete ve televizyonlardaki meslektaşlarımızın durumlarının ne olacağı konuşuluyor.
Yen...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 1.693 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.598 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.005 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar