Ankara-İstanbul otobanında neler oluyor?

Hafta sonu Bodrum, İzmir, Ankara ve İstanbul güzergâhında otomobille uzun bir yolculuk yaptım. Alışılmış rotanın dışına çıkıp zaman zaman köy yollarını da kullandım, otobanı da......

Hafta sonu Bodrum, İzmir, Ankara ve İstanbul güzergâhında otomobille uzun bir yolculuk yaptım.
Alışılmış rotanın dışına çıkıp zaman zaman köy yollarını da kullandım, otobanı da...
Otobüslerde, çok sarsılmamak için teker üstü koltuğun tercih edilmediği o eski günleri anımsayanlar açısından çift şerit standardı, aydınlık yollar, tüneller, köprüler gerçekten hayret verici. Hatta otoyol altyapımızın pek çok Avrupa ülkesinden daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Ah bir de şu son dönemlerdeki otobanda kontak kapatma geleneği başlamasaydı!
Örneğin dün otobanın Sapanca mevkiinde binlerce araç bir buçuk saati aşkın bir süre beklemek zorunda kaldık. Kilometrelerce kuyruk oluştu.
Ne bir uyarı ne bir açıklama...
Vatandaşlar tuvalet ihtiyaçlarını bile yolun kenarında gidermek zorunda kaldılar. Hastalar, yaşlılar kim bilir neler çekti? İşin garibi trafik açıldığında yolda bu tıkanıklığı gerekçelendirecek bir çalışma, kaza, hatta izi bile yoktu.
Bu tek örnek olsa "aksilik" der üzerinde durmazdım. Ancak vatandaşlardan bu konuda sık sık şikâyet geliyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara'daki Ak Parti kongresini izledikten sonra İstanbul'a dönerken de aynı şekilde kontak kapatmıştık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.592 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.005 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar