Kaşı kazan

Sivil Dayanışma Platformu Ayhan Oğan'ın aşağıdaki sözleri üzerine başlayan tartışma hızla devam ediyor: "Biz 15 Temmuz'da çok büyük bir şey başardık. Bakın bu halk bir devrim yaptı....

Sivil Dayanışma Platformu Ayhan Oğan'ın aşağıdaki sözleri üzerine başlayan tartışma hızla devam ediyor:
"Biz 15 Temmuz'da çok büyük bir şey başardık. Bakın bu halk bir devrim yaptı. Bütün bu dışarıdan müdahale etme imkânı bulan bürokratik oligarşiyi yerle yeksan etti. Vesayet sistemini bitirdi. Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz. Bakın beğenin ya da beğenmeyin, bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan'dır."
Bence AK Parti, CHP ve MHP'nin bu sözlere çok sert tepki vermelerinin nedeni sözlerin içeriğiyle alakalı değil.
Çünkü, Oğan'ın bugün yaptığı tanımı 15 Temmuz'dan beri kullanmayan siyasi kalmadı.
Dolayısıyla asıl sorun, FETÖ'cülerden ve terör unsurlarından temizlenen devletin yeniden inşası sürecinde etkin olmak isteyen kliklerin huzursuzluğu gibi görünüyor.
Oğan'a eskiden MKYK üyesi olduğu AK Parti yönetimi tarafından gösterilen tepkiyi de "Aman başımız ağrımasın Ali Rıza Bey" kaygısıyla açıklamak mümkün.
Zira Oğan, 17-25 Aralık sürecinden tutun da Binali Yıldırım'ın Başbakanlık'a giden süreçte yıpratılmasına yönelik operasyonlara karşı duran en görünür AK Partiliydi.

***

Zaten tartışmayı kaşıyıp kanatmak için günlerdir ajitasyonun dibine vuran Hürriyet ve karanlık oda yazarlarının performansı da provokasyonun açık bir göstergesi.
Örneğin ilk gün tartışmayı Bahçeli ve Kılıçdaroğlu üzerinden alevlendirmeye çalışan Hürriyet'in Edi ile Büdü'sü taktik değiştirmişlerdi.
Büdü, "AK Parti Genel Başkanı" sıfatıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konuya dahil etmeye çalışıyordu. Edi ise, ulusalcıların tepkilerini diri tutmak için konuyu Atatürk'e bağlayıp açıkça yalan söylüyordu:
"Neymiş ilk devleti Atatürk kurmuş... Yok ya... Ne o... Kendi lafının şehvetiyle kendinden geçtiğin canlı yayında hiç böyle bir laf yoktu..."
Bir gazetecinin, günlerdir üzerine yazıp ahkam kestiği programı açık izleme zahmetine katlanmamasını neyle izah edersiniz o size kalmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.208 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 483 Okunma Kılıçdaroğlu’ndan para sayma görüntülerine ‘yorumsuz’ yorumu 22 Mart 2024 | 346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar