Yüzde 13’ü yok saymak

Barış için kalan son umut kırıkları da tuzla buz oldu. Barış sürecinin sonunun geldiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sözlerle ilan etti:“Artık ortada bir gerçek var; bu ülkede milli birlik ve...

Barış için kalan son umut kırıkları da tuzla buz oldu. Barış sürecinin sonunun geldiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sözlerle ilan etti:
“Artık ortada bir gerçek var; bu ülkede milli birlik ve kardeşliğimize kastedenlerle çözüm sürecini sürdürmek mümkün değildir.”
Oysa barış süreci, tam da “milli birlik ve kardeşliğimiz”i sağlamak için yürütülen bir süreç değil miydi?
HDP lideri Selahattin Demirtaş Ezgi Başaran’a verdiği röportajda çözüm sürecinin bizzat Erdoğan tarafından, “oy açısından bir faydası olmadığı” gerekçesiyle engellendiğini söyledi...
Şimdiyse HDP’ye yönelik kapatma, dokunulmazlıkları kaldırma tehditleri havada uçuşuyor.
Bu asla kabul edilemez.
Ya benimsin ya kara toprağın!
HDP, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 13 oy aldı. Bu durumda HDP’li vekillerin yönelik siyasetin dışına itilmeye çalışması, HDP’ye oy veren seçmeni de yok sayıyor.
Sadece HDP seçmeni değil. AKP’lisinden CHP’lisine, Türkiye vatandaşlarının tümüne yönelik bir hakarettir bu.
Hiçbir demokraside böyle bir şey olmaz, olamaz.
2 aydır hükümetsiz yönetilen bir ülkeyi Suruç katliamı sonrası savaş moduna sokup ardından “Barış süreci de bitmiştir” denemez.
Türkiye’yi 80’lerin, 90’ların karanlığına götürecek bu gidişata dur demeyen herkesin üzerinde büyük bir vebal kalacak.
“Ya benimsin ya kara toprağın” diyerek bir ülke yönetilemez. Yönetilse bile o ülkeden hayır çıkmaz. Hâlâ öğrenemedik mi?
Bu tuzağa düşmeyin!
AKP’ye yönelik kapatma çabalarına karşı, aynı dehşetle ve demokraside kabul edilemeyeceği gerekçesiyle karşı durduk.
Yarın aynı şey MHP’ye yapılsa, ona da karşı duracağız.
Bu kadar ölüm yetmedi mi?
Suruç katliamı sonrası dört koldan girişilen operasyonlar ve misillemelerde hem sivil, hem kamudan insanlar infaz ediliyor, hayatını kaybediyor.
Teker teker susturulmaya çalışılan gazetecilerin yanı sıra, 1 haftada sol ve Kürt haber kaynaklarının toptan kriminalize edilmesini aklı başında herkesin sorgulaması gerekir.
HDP’nin ve dolayısıyla seçmeninin sistem dışına itilmesi çok daha büyük felaketlerin habercisi. Lütfen bu tuzağa düşmeyelim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En 'TAT'sız bina 18 Nisan 2024 | 55 Okunma Bizi Kobane mi yapmak istiyorlar? 26 Ağustos 2015 | 641 Okunma Trolleri temizleme ve sakınma rehberi 24 Ağustos 2015 | 417 Okunma Cepheleşmeye hayır 22 Ağustos 2015 | 80 Okunma Habil ile Kabil’e karşı kız kardeşlik 19 Ağustos 2015 | 337 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar