Yassıada demokrasi otoparkı

AKP, her seçim öncesinde en çok CHP’ye yüklenir , eleştirir. Tersi de doğru. CHP de yıllarca AKP karşıtlığı üzerine seçim kampanyası yaptı.Ancak 2015 genel seçimine doğru en hararetli...

AKP, her seçim öncesinde en çok CHP’ye yüklenir , eleştirir. Tersi de doğru. CHP de yıllarca AKP karşıtlığı üzerine seçim kampanyası yaptı.
Ancak 2015 genel seçimine doğru en hararetli atışmalar, AKP ile HDP arasında yaşanıyor.
Bunda, CHP’nin AKP merkezli muhalefeti terk edip sosyo ekonomik politikalara ağırlık veren bir kampanya yürütmesinin etkisi büyük...
AKP daha doğrusu Tayyip Erdoğan - içinse HDP’nin Meclis’e girmesi ile girmemesi arasındaki fark, hayati.
HDP barajı aşarsa, Meclis aritmetiği değişecek ve AKP’nin etkinliği azalacak. Ayrıca Selahattin Demirtaş, defalarca “(Erdoğan’ı) Başkan yaptırmayacağız” diyerek şimşekleri üzerine çekti.
AKP ile HDP arasında kızışan atışmalarının son ayağı, Diyanet İşleri ve din temelli tartışmalar.
Yan yana gelseler
Demokratik bir ülkede yaşasaydık, monolog değil diyalog kültürümüz gelişebilseydi, siyasi liderler televizyonda yan yana gelip tartışabilirdi.
Böylece seçmen, parti temsilcilerini aynı platformda, eşit şartlarda karşılaştırma imkanı bulurdu...
Ancak muhalefet liderlerinin çağrılarına rağmen AKP kurmayları, yan yana gelmeye çekiniyor. Hem iktidarın her kurdele kesişini, her konuşmasını kesintisiz yayınlayan devlet ve devletimsi kanallar dururken, ne gerek var?
İşte bu nedenle birinin dediğini diğeri, tamamen kendine göre yorumlayıp, temcit pilavı gibi ısıtabiliyor. Diyanet mevzuu da böyle.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En 'TAT'sız bina 18 Nisan 2024 | 26 Okunma Bizi Kobane mi yapmak istiyorlar? 26 Ağustos 2015 | 640 Okunma Trolleri temizleme ve sakınma rehberi 24 Ağustos 2015 | 416 Okunma Cepheleşmeye hayır 22 Ağustos 2015 | 79 Okunma Habil ile Kabil’e karşı kız kardeşlik 19 Ağustos 2015 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar