Yarın

İster referandum olsun, ister genel seçim, Türkiye’de her seçim “çok kritik”tir... Üstelik bu kez hangi partinin, hangi çoğunlukla yöneteceğini değil, alenen rejim değişikliğine gidip...

İster referandum olsun, ister genel seçim, Türkiye’de her seçim “çok kritik”tir...
Üstelik bu kez hangi partinin, hangi çoğunlukla yöneteceğini değil, alenen rejim değişikliğine gidip gitmeyeceğimizi oyluyoruz.
Hâlâ kararını veremeyen, haklı olarak kafasında soru işaretleri olanlara “yarın”ın önemini ve neyi oylayacaklarını hatırlatmak istiyorum.
Yarın, ya daha demokratik bir ülkede yaşama şansımızı koruyacağız. Ya da tek bir kişinin uygun gördüğü biçimde yaşamaya boyun eğeceğiz.
Yarın, ya çocuklarımızı geçmiş 30 yılda olduğu gibi savaşmaya ve ölüme yollamaya evet diyeceğiz. Ya da barışı sağlamak için etkili ve ortak adımlar atılmasını destekleyip, yıllarca çözüme ulaştırılmayan ve bizi 3. dünya ülkesi konumuna mecbur eden Kürt sorunuyla yüzleşmek için adım atacağız.
Bir arada yaşama şansı
Yarın, ya Suriye savaşının ülkeye sıçrama ve “özgürlükçü” cihatçıların güçlenmesi ihtimalini önemsemeden oy vereceğiz. Ya da IŞİD, El Nusra gibi oluşumlarla komşu olmaya, desteklenmesine rest çekeceğiz.
Yarın, ya sokaklarda aç bilaç dolaşan ve kaçıp Akdeniz’de boğulan Suriyelilerin kaderini paylaşma riskine atılacağız. Ya da kendi inançlarımızı ve kültürümüzü koruyarak, bir arada yaşama şansını sürdüreceğiz.
Yarın, ya kadınların öldürülmeye, kız çocuklarının zorla evlendirilmeye devam ettiği, ailede şiddetin hüküm sürdüğü bir ülkede yaşamayı kabul edeceğiz... Ya da kadınla erkeğin daha eşit yaşayabileceği, cinsel kimliğe saygı göstermeyi, adli ve güvenlik güçlerinin görevlerini yerine getireceği bir toplum için çaba harcama şansımız kalacak.
Yarın, ya deresinden dağına, parkından adasına, zeytinliğinden sahiline yağmalanan toprakları korumak için haklarımızı kullanma şansımız kalacak. Ya da çocuklarımıza susuz, verimsiz, her karışı betona boğulmuş, buğdayını kendi üretemeyen ve balığını bile ithal eden bir ülke bırakacağız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En 'TAT'sız bina 18 Nisan 2024 | 26 Okunma Bizi Kobane mi yapmak istiyorlar? 26 Ağustos 2015 | 640 Okunma Trolleri temizleme ve sakınma rehberi 24 Ağustos 2015 | 416 Okunma Cepheleşmeye hayır 22 Ağustos 2015 | 79 Okunma Habil ile Kabil’e karşı kız kardeşlik 19 Ağustos 2015 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar