Roboski’yi bırak, Kilis’e bak

Siyasilerin seçim vaatleri ve birbirleriyle uğraşmaktan başka pek bir şeyle ilgilenmediği günlerde, Roboski’de son iki ay içinde 40 katır itlaf edildi...İnsanların sinek gibi öldürülüp hesabının...

Siyasilerin seçim vaatleri ve birbirleriyle uğraşmaktan başka pek bir şeyle ilgilenmediği günlerde, Roboski’de son iki ay içinde 40 katır itlaf edildi...
İnsanların sinek gibi öldürülüp hesabının verilmediği bir ülkede, katırların öldürülmesi kimin umurunda, öyle değil mi?
Ama olmalı, hatta büyük gürültü koparmalı...
Sırf “sınır ticaretinde kullanıyorlar” diye komik bahanelerle masum hayvanların canını aldıkları için değil...
3.5 yıl önceki katliamın hesabını Roboskililere vermemekte direnen devletin, tek geçim kaynağını ellerinden aldıkları için de değil.
Kürtlere ayrımcılığın tersine, Suriyeli mücahitlerin kaçakçılığına, giriş çıkışına göz yumulduğu için, büyük gürültü koparmalı.
Sınırda dönen dolaplar
Malum, merkez basın Suriye sınırından haber yapmamayı, Antakya’dan Urfa’ya sınır boyunca neler olduğunu araştırmamayı tercih ediyor.
Sadece IŞİD korkusundan değil. Sınırda dönen dolapları ortaya çıkarmak, siyaseten çok tehlikeli iş...
Suriye iç savaşı, Türkiye’ye sadece sığınmacı sorunu olarak yansımadı. Uluslararası camiada ciddi bir güven kaybı yarattı.
Geçen hafta Washington Post, Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar’ın, El Kaidecilerin ağırlıkta olduğu “Fetih Ordusu”na silah ve maddi destek sağladığını yazdı.
Sınır illerinden haber yapabilen yabancı ve yerel medya ise IŞİD ve benzeri örgüt mensuplarının istedikleri gibi Türkiye sınırından geçebildiklerini; insan dahil, her türlü kaçakçılığın kolaylıkla yapıldığını defalarca kanıtladı.
IŞİD’in maaşlı elemanları

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En 'TAT'sız bina 18 Nisan 2024 | 57 Okunma Bizi Kobane mi yapmak istiyorlar? 26 Ağustos 2015 | 641 Okunma Trolleri temizleme ve sakınma rehberi 24 Ağustos 2015 | 417 Okunma Cepheleşmeye hayır 22 Ağustos 2015 | 80 Okunma Habil ile Kabil’e karşı kız kardeşlik 19 Ağustos 2015 | 337 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar