Kurgudan koalisyona

Koalisyonu hangi partilerin, nasıl oluşturacağını ve sonuçlarının ne olabileceğini bir aydır tartışıyoruz. Belli ki daha çok tartışacağız!Aslında herşey göründüğü kadar...

Koalisyonu hangi partilerin, nasıl oluşturacağını ve sonuçlarının ne olabileceğini bir aydır tartışıyoruz. Belli ki daha çok tartışacağız!
Aslında herşey göründüğü kadar zor. Zira koalisyon kurmak, günlük bazda siyasetçilerin bir arada çalışmasını gerektirdiği kadar ortak bir ideoloji, anlayış veya kurguda birleşmesini de içeriyor.
Neden birleşemiyorlar? Neden halkın iyiliği, refahı için kişisel egolarından vazgeçemiyorlar? Koalisyon kursalar bile kısa ömürlü olacağı fikri neden yaygın?
Belki konuya farklı bir pencereden bakmak, içimizi rahatlatmasa da anlamamızı kolaylaştırabilir.
“Sapiens-İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi ” (Yuval Noah Hariri-Kolektif Kitap ) insan türünün evrimini alışılmamış bir dille anlatıyor.
Gündelik siyasetten yaşama, ekonomik modelden sınıfsal ayrımlara , erkek egemenliğinden beslenme alışkanlıklarımıza pek çok meseleye bilimsel destekli farklı bakış açıları getiren, zihin açan bu kitap, uluslararası çoksatanların arasında.
Sahnede Homo Sapiens
Yazar, “Sapiens” adını tesadüfen seçmemiş: Yeryüzünde mutlak egemenliğini ilan etmiş olan insanın kökeni, Batı Afrika’nın bağrından çıkmış Homo Sapiens .
Genetik haritalamalarda, Avrasyalılarda yüzde 1-4 kadar Neandertal , Melanezya ve Avustralya Aborijinlerinde yüzde 6 Denisova insanı DNA’sı tespit edildi.
Bugün etnik ayrımlar yüzünden bunca kıyametin kopmasına rağmen, gerçek şu ki hepimiz “Homo Sapiens”iz...
Fakat bundan 50 bin yıl önce dünyada yaşayan tek insan türü, Homo Sapiens değildi. Neandertaller, Denisovalılar gibi farklı türler de vardı. Sapiens, bilişsel ve sosyal becerilerini geliştirerek diğer “kardeşleri”ni alt etmeyi ve besin zincirinin en tepesine tırmanmayı becerdi.
İyi de nasıl?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bizi Kobane mi yapmak istiyorlar? 26 Ağustos 2015 | 634 Okunma Trolleri temizleme ve sakınma rehberi 24 Ağustos 2015 | 416 Okunma Cepheleşmeye hayır 22 Ağustos 2015 | 79 Okunma Habil ile Kabil’e karşı kız kardeşlik 19 Ağustos 2015 | 335 Okunma İster kabul edin, ister etmeyin! 17 Ağustos 2015 | 273 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar