Çanakkale’de CHP’nin programı tutmuş

Çiftçi, emekli ve üniversite öğrencilerinin kenti Çanakkale’de ibre CHP’den yana... Ak Parti kırsalda güçlü ancak bir vekili MHP’ye kaybedebilir. HDP oylarını ikiye katlayabilir... Gelibolu...

Çiftçi, emekli ve üniversite öğrencilerinin kenti Çanakkale’de ibre CHP’den yana... Ak Parti kırsalda güçlü ancak bir vekili MHP’ye kaybedebilir. HDP oylarını ikiye katlayabilir...

Gelibolu Yarımadası’ndan Çanakkale’ye geçmeden bir kahvede duraklıyorum. Bir masada çay içen yaşlı beyefendilere yaklaşıp görüşlerini sorunca kimi heyecanla, kimi “nereden geldiğim ve neci olduğum” şüphesiyle çekinerek konuşuyor.
“Kâğıt fabrikası satıldı, iş yok” diyorlar. Özellikle gençler için. Hepsi emekli ve geçim sıkıntısı yaşıyorlar. Ceplerindeki 5-10 lirayı gösteriyor ve “Bize proje değil, ekmek lazım” diyorlar.
Kılıçdaroğlu’nun vaatlerini gerçekçi bulan, rant için tarım arazilerinin toplandığından yakınan, yolsuzluktan şikâyet eden emekliler için manzara net: Kim memleketi, işçi, emekli ve öğrenciyi düşünüyorsa; kim demokrasiyi destekliyorsa o partideniz” diyorlar.
Benzin istasyonu müdürü olan orta yaşlı bir bey, “60 yaş üstünün kafasını kessen yine CHP’ye oy verir” diye sohbete dahil oluyor: “İş yok, bu yalan. Gençlere iş beğendiremiyoruz. Tarlada çalışacak işçi bulamıyorum.”
Kadınlar sağa, erkekler sola
Çanakkale merkezde Ak Parti mitingi için meydan süslenmiş, bin kadar insan Başbakan’ı bekliyor. Bir süre önce Çanakkale’ye yerleşen bankacı Tamer Gürsoy’la sohbet ediyorum. “Hizmet” isteyenler açısından Ak Parti’nin üç vekili zorlayacağını düşünüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bizi Kobane mi yapmak istiyorlar? 26 Ağustos 2015 | 637 Okunma Trolleri temizleme ve sakınma rehberi 24 Ağustos 2015 | 416 Okunma Cepheleşmeye hayır 22 Ağustos 2015 | 79 Okunma Habil ile Kabil’e karşı kız kardeşlik 19 Ağustos 2015 | 336 Okunma İster kabul edin, ister etmeyin! 17 Ağustos 2015 | 275 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar