Bizi karanlığa gömen sistem

Savcı Kiraz cinayeti kadar karanlık ve aynı gün yaşanan olay, tüm Türkiye’yi etkileyen elektrik kesintisiydi.Yetkililer hâlâ kesintinin nedeniyle ilgili tatmin edici bir açıklama yapamadı. Hoş, yerel seçimin...

Savcı Kiraz cinayeti kadar karanlık ve aynı gün yaşanan olay, tüm Türkiye’yi etkileyen elektrik kesintisiydi.
Yetkililer hâlâ kesintinin nedeniyle ilgili tatmin edici bir açıklama yapamadı. Hoş, yerel seçimin yapıldığı günkü kesintilerden “kediler”i sorumlu tutan mantık ne söylese inanacaktık?
Elektrik kesintisi skandalını örtbas etmek için bir bürokrat kurban edildi. İstifa ettirilen TEİAŞ’ın Genel Müdürü Kemal Yıldır’ın Milliyet’e yaptığı açıklamalara bakılırsa sorunun kaynağı, devletin ucuz elektrik almaktaki ısrarı.
Yani kesinti, devlet politikasının sonucu.
Ucuz elektrik almak kulağa iyi gelebilir. Vatandaşa yansımıyor, o ayrı! Faturalarınıza bakın. “Ucuz elektrik”in u’sunu gördünüz mü?
Ne yazık ki kamuoyu, bazen gereksiz/alakasız teknik ayrıntıya boğulduğu, bazen de tamamen yalan yanlış beyanlara göre yönlendirilmeye çalışıldığı için bazı bilgileri gözden geçirmekte fayda var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En 'TAT'sız bina 18 Nisan 2024 | 40 Okunma Bizi Kobane mi yapmak istiyorlar? 26 Ağustos 2015 | 640 Okunma Trolleri temizleme ve sakınma rehberi 24 Ağustos 2015 | 416 Okunma Cepheleşmeye hayır 22 Ağustos 2015 | 79 Okunma Habil ile Kabil’e karşı kız kardeşlik 19 Ağustos 2015 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar