Bizi Kobane mi yapmak istiyorlar?

Lice’yi, etrafı dağlık, devasa bir ova olarak düşünün. Hayvanların otladığı, karpuzların olgunlaşmaya başladığı, altın sarısına boyanmış tarlaların masmavi...

Lice’yi, etrafı dağlık, devasa bir ova olarak düşünün. Hayvanların otladığı, karpuzların olgunlaşmaya başladığı, altın sarısına boyanmış tarlaların masmavi gökyüzüyle rekabet ettiği anayolda ilerlerken tek tük insana rastlıyorsunuz. Ancak bu doğal güzelliğin ardında, on yıllardır süren bir dram oynanıyor.

24 Temmuz’da başlatılan “operasyon”ların bir parçası olarak “geçici güvenlik bölgesi” ilan edilen 127 bölgeden dokuzu Lice’de.
Lice merkezde yaşlılar kahvede, çocuklar bisikletlerin üstünde, kadınlar evlerde didinmekle meşgul. Kalabalık bir gazeteci grubuyla bir kahveye oturduğumuzda insanlardaki endişe ve şüphe üzüntü verici.
Açıkça söylüyorlar: Konuşursak gece eve baskın yapıp alabilirler.
Zaten bu tip baskınlar, Güneydoğu ve Doğu illerinde şu aralar “olağan” durum.
Bir köylü, eczanede çalışan oğlunun çatışma esnasında aceleyle dükkânı kapatıp çıkarken yaralandığını, hastaneye özel tim eşliğinde götürüldüğünü ve tedavisi biter bitmez önce gözaltına alınıp sonra mahkemeye sevk edildiğini anlatıyor.
Ya sonra ne olacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bizi Kobane mi yapmak istiyorlar? 26 Ağustos 2015 | 634 Okunma Trolleri temizleme ve sakınma rehberi 24 Ağustos 2015 | 416 Okunma Cepheleşmeye hayır 22 Ağustos 2015 | 79 Okunma Habil ile Kabil’e karşı kız kardeşlik 19 Ağustos 2015 | 335 Okunma İster kabul edin, ister etmeyin! 17 Ağustos 2015 | 273 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar