Yine de şahlanıyor kolbaşının külhanı!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı'nda konuştu. Bu doğal tabii. Her konuyu en iyi bilme iddiasını taşıdığına göre, her toplantıda...


CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı'nda konuştu.

Bu doğal tabii. Her konuyu en iyi bilme iddiasını taşıdığına göre, her toplantıda konuşmasına kim itiraz edebilir?

Her gün kontrol ediyorum: Merkel, Hollande, Obama filan böyle her toplantıya gidip konuşmuyorlar.

Sanıyorum bu tembelliklerinden kaynaklanıyor, kalkıp gitmeye üşeniyorlar. Ya da bu konudaki yetenekleri sınırlı olduğu için işlerini bizimkilerden daha geç zamanda bitirebiliyorlar, o zaman da konuşma yapmaya vakit kalmıyor tabii.

Öte yandan böyle çok sayıda toplantıda konuşmanın yarattığı bir başka sorun da şu: Konu bitiyor.

O zaman hadi al baştan geriye dönülüyor, eski defterler açılıyor. Bu da biz vatandaşlarda deja vu etkisi yaratıyor. Fransızca kökenli bu sözcük aynı şeyi daha önce görme–duyma gibi duyuların hissedilmesi durumunda kullanılıyor.

 

Türkiye’nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı’ndaki konuşmanın ana konusu yine Lozan’dı.

Biz tam “Oh artık bu tartışma bitti” derken Cumhurbaşkanı bu sefer başka yerden çaktı: “Biz 22 milyon kilometrekarelik toprağı görmüş bir devletin vârisleriyiz. Maalesef bir yerler tırtıklandı. 780 bin kilometrekareye kaldık. Burnumuzun dibindeki yerler bile alındı. Anlaşmalarla başarılı çıktık diyenler oldu. Nasıl ya, elindekini veriyorsun, başarılı çıkıyorsun.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar