Yazar kitabını tanıtıyor!

BÖYLE bir yazıyı yazmak aslında aklımdan bile geçmezdi. Claude Levi-Strauss'un "Hepimiz Yamyamız" isimli kitabını okuyordum ve bu başlığa da o kitapta rastladım. (Metis Yayınları, Çeviren: Haldun...

BÖYLE bir yazıyı yazmak aslında aklımdan bile geçmezdi.

Claude Levi-Strauss'un "Hepimiz Yamyamız" isimli kitabını okuyordum ve bu başlığa da o kitapta rastladım. (Metis Yayınları, Çeviren: Haldun Bayrı.)
Levi-Strauss'un 1989 ile 2000 yılları arasında İtalyan La Repubblica gazetesinde yazdığı denemelerden oluşan bir derleme bu kitap ve yazılardan birinin başlığı da bu.
Levi-Strauss, bu yazısında Vaşağın Hikâyesi isimli, Amerikan yerlilerine ithaf ettiği kitabını tanıtıyor.
O yazıyı okurken bir yazarın kendi kitabı ile ilgili bir eleştiri yazmasının ne kadar güç olduğunu fark ettim, daha önce böyle bir fikir aklıma bile gelmemişti.
Ve bunu kendimde denemeye karar verdim, bakalım ne kadar objektif bir eleştiri olacak?
Böyle bir eleştiri yazmayı planlayarak bilgisayarımın başına oturmadığım ve daha önce bunu hiç düşünmediğim için yazının bu aşamasında bilemiyorum bunu.
Yazıyı sonuna kadar okuma sabrınız olursa, buna sizler karar vereceksiniz.
Geçtiğimiz hafta, Hürriyet'te cumartesi günleri yazdığım yazıların bir bölümünü içeren bir kitabım yayınlandı.
Kitabın adı, içinde yer alan yazılardan birinin başlığı: Aşktan Sonra Hayat Var mı?
Ka Yayınları'nın Yayın Yönetmeni Emrah Akkurt'un fikriydi böyle bir kitap yayınlamak.
Bütün yazıları ona verdim, o içinden bir grup yazı seçti ve kitap böylece yayımlandı.
Ayşe Arman da kitap ile ilgili olarak benimle bir söyleşi yaptı, Cem Talu fotoğrafları çekti, eğer Hürriyet Pazar'ın editörü röportajı beğendiyse, ki bunu sormaya cesaret edemedim, yarın Hürriyet Pazar'da bu söyleşiyi okuyabilirsiniz.
Gazete köşe yazısının, basıldığı ürünün temel fonksiyonunu devam ettirmesi, onu tamamlaması gerektiğini düşünürüm.
Gazete, bir enformasyon kaynağıdır. Haber ve bilgi iletir.
Köşe yazısının da kendisini bu sınırlar içinde tutması gerektiğini düşünürüm ve yazılarım da bir haber ya da bilgi üzerine yapılmış yorumlardan ibarettir.
Bu açıdan bakınca, gazete yazılarının bir kitapta toplanması saçma geliyor bana.
Bugün için gazetenin bir günlük ömrü ile sınırlı o yazıların değeri çünkü.
Evet, ileride tarih yazılırken, tarihçiler bunlardan da yararlanacaklar belki ama bugün oturduğum yerden baktığımda dün yazdığım yazının hızla bayatladığını da fark ediyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.494 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar