Yardım ve yataklık edenleri unutmayın

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın anlattığına göre, Milli Güvenlik Kurulu, bir karar almış ve artık FETÖ dedikleri Fethullahçı cemaatin "terör örgütü" sayılması gerektiğini...


CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın anlattığına göre, Milli Güvenlik Kurulu, bir karar almış ve artık FETÖ dedikleri Fethullahçı cemaatin "terör örgütü" sayılması gerektiğini hükümete "tavsiye" etmiş.
Şöyle diyor: “Yeni bir karar daha aldık. Legal görünümlü illegal terör örgütü, Fethullahçı Terör Örgütü olarak tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Şimdi de bakanlar kurulu kararını bekliyoruz. Bunların terör örgütü olarak tescilini gerçekleştireceğiz. PYD, YPG, PKK neyse, aynı yargılama sürecine girecekler.”

Yani şimdi hükümet, Fethullahçıların aslında bir dini cemaat görüntüsü altında terör örgütü olduğu ile ilgili bir karar alacak ve savcılar da bundan sonra davalarını açarken buna bakacaklar, yargıçlar da buna göre karar verecekler.

Bu köşeyi eskiden takip edenler, Erdoğan ve cemaatin kol kola, el ele Türkiye’yi yönettiği günlerde, bu cemaatin gizli örgüt olduğunu yazdığımı hatırlayacaklardır.

Bu teşkilat, bir tür gizli örgüt gibi faaliyet gösterdi.

Gayriresmi bir yönetimi, sınırsız bir para kaynağı, bu kaynakla beslenen medyası, okulları vs vardı.

Bu gücünü, Erdoğan’ın siyaseten önünü açmak için de kullandı ve bunun karşılığında devlet içinde devlet olmayı da başardı.

Ama buna bir “terör örgütü” denebilir mi, emin değilim.

Silahlı eylem içinde olmayan, bütün eylemlerini o günün meşru hükümetinin bilgisi ve desteğiyle gerçekleştiren bir gizli örgüt bu.

Onun için MGK’nın “tavsiye kararını” hayretle karşıladım.

İçlerinde bir tane bile hukuk ile tanışmış kimse yok muydu, merak ettim.

İçlerinden biri bile “Bunu tavsiye ediyoruz ama bu iş bağımsız mahkemelerin işidir, böyle bir kararı ancak onlar verebilir” dememiş belli ki.

Belki de artık hukuk diye bir şey kalmadığını bildikleri için seslerini çıkarmadılar!

Savcıları buradan uyarmak isterim: Bunlar bir terör örgütü ise bu örgüte eylemlerini gerçekleştirmek için “yardım ve yataklık” edenler de var, onları unutmayın.

Kim olduklarını merak ediyorsanız, beni tanık olarak çağırın, ifademde kimlerin bu örgüte yardım ve yataklık ettiğini örnekleriyle anlatayım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar