Yanlış Suriye politikasının sonucu

SURUÇ'ta Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na üye gençlerin toplantısına yapılan bombalı saldırıda ben bu yazıyı yazdığım saatte 30 kişi ölmüş, 76'dan fazla kişi...

SURUÇ'ta Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na üye gençlerin toplantısına yapılan bombalı saldırıda ben bu yazıyı yazdığım saatte 30 kişi ölmüş, 76'dan fazla kişi yaralanmıştı.

Dua edelim ki ölü sayısı artmasın, yaralılar bir an önce sağlıklarına kavuşsunlar.

İlk bilgilere göre patlamanın nedeni IŞİD'in bir intihar bombacısı.

AKP Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya, patlamadan hemen sonra yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Baştan beri biz ülkemizi ateş çemberinin dışında tutuyoruz, bu ateşin kıvılcımlarının buraya gelmemesi için bir şeyler yapmak, iç barışı muhafaza etmek, silaha dayalı ortaya çıkacak bir fikre kapılmamak... Çok kısa süre içerisinde biz de Suriye'ye ya da başka ülkelere benzeyebiliriz."

Kızılkaya, partisinin hükümetini korumaya çalışıyor ama söylediği şey doğru değil.

Bu hükümet, Türkiye'yi bu ateş çemberinin dışında tutmak için hiçbir şey yapmadığı gibi, komşu bir ülkedeki içsavaşın üzerine benzin de döktü.

Suriye'de içsavaş başladığında, 15 günde Şam'da namaz kılma hayaliyle zamanın Başbakanı ve Dışişleri Bakanı birbirlerini gaza getirdiler ve bugün geldiğimiz sonuç bu: Sınır kentlerimiz Peşaver'e döndü, 2 milyondan fazla mülteciyi barındırmak ve bakmak zorundayız. Suriye'deki ateş ülkemize de sıçrama eğiliminde.

Bu bir sürpriz değil.

İlk günden beri görünen çıplak bir gerçekti.

Hükümet yanlış yolda olduğu için defalarca uyarıldı ama onlar birçok kişinin gördüğü geleceği okuyamadılar.

Normal olarak bir ülkenin, en son isteyeceği şey sınır komşularında bir içsavaştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar