'Üst akıl', Obama olmalı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, geçen gün İslam dünyasındaki mezhep kavgalarının, Müslümanları zor durumlara düşürmek için "üst akıl" tarafından planlanıp, uygulamaya sokulduğunu...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, geçen gün İslam dünyasındaki mezhep kavgalarının, Müslümanları zor durumlara düşürmek için "üst akıl" tarafından planlanıp, uygulamaya sokulduğunu söyledi.

Bir “üst aklın”, bu yöntemle İslam ülkelerini kargaşa içine soktuğundan, bundan yararlanmayı iyi bildiğinden söz etti.


Ben de onun üzerine bu köşede sormuştum: “Bu üst akıl kimdir, ne yer, ne içer” diye!

Sorumun yanıtını Cumhurbaşkanı’nın eski sözlerini tararken, 1 Kasım seçiminden üç gün önce katıldığı bir televizyon programında zaten vermiş olduğunu gördüm.

Şimdi buradan ilan ediyorum ki “üst akıl” ABD Başkanı Barak Obama’dan başkası değilmiş.

Cumhurbaşkanı, bu sonuca aslında bir akıl yürütme ile varıyor.

Önce, seçim kampanyası için HDP’nin, Obama’nın da seçim sırasında danışmanlığını yapan bir kuruluş ile çalıştığına dikkat çekiyor.

Sonra HDP’nin kampanyasını yürüten ekibin, “yalanı, iftirayı sürekli kullanın, çünkü yalan sürekli kullanıldığında bu daha sonra doğruya dönüşür” diye akıl verdiğini ve HDP’nin de bu aklı uyguladığını söylüyor.

Arkasından da hükmünü veriyor: “Bunu üst akıl diyor!”

Buradan da anlıyoruz ki “üst akıl” Obama!

Ancak şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum ki üst akıl galiba o kadar da akıllı değil.

Çünkü Kabataş yalanı ve “Cami’de bira içtiler” iftirası o kadar çok tekrarlanmasına rağmen, “doğruya dönüşmedi”!

 

 

Önce şu sistemi bir anlatsanız

 

 

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, partisinin Afyon’daki toplantısında konuştu ve muhalefeti, anayasa tartışmalarını başkanlık eksenine çekerek polemik yaratmakla suçladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar