Ülkeyi asıl bu davranışlar bölecek

MUDURNU'nun Taşkesti beldesindeki bir okul inşaatında çalışan Kürt kökenli 8 işçi, saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan işçiler çalıştıkları okul inşaatına...

MUDURNU'nun Taşkesti beldesindeki bir okul inşaatında çalışan Kürt kökenli 8 işçi, saldırıya uğradı.

Saldırıya uğrayan işçiler çalıştıkları okul inşaatına sığınınca kalabalık bir grup okulu sardı.
Bu kuşatma 7.5 saat sürdü! Vali'nin, Jandarma'nın, Bolu ve Sakarya'dan destek için gönderilen polislerin çabalarına rağmen 7.5 saat!
Olayların beldede "protesto turu atan" kişiler ile işçiler arasında başlayan tartışma ile çıktığı bildiriliyor.
İşçilerin "bayrak yaktıkları" iddiası beldede hızla yayılınca da olaylar tamamen kontrolden çıkmış, can kaybına yol açmamış olması sadece "şans" ile açıklanabilir.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de olağanüstü bir durum olmadığını söylüyor ama sadece bu olay bile toplumumuzun ne durumda olduğunu göstermeye yeterli.
Kürtçe konuşuyor diye bıçaklanan genci, dövülerek Atatürk büstünü öpmeye zorlanan çiftçiyi, yakılıp yıkılan parti binalarını, basılan gazeteleri de buna ekleyin.
Bütün bunların bir tek kaynağı var: Giderek daha da çatışmacı hale gelen, her önüne geleni "terörist" olmakla, "teröre destek vermekle" suçlayan siyasetçiler.
Topladığı adamlarıyla gazete basan eşkıyanın partisi tarafından adeta ödüllendirildiği bir ülkede, kışkırtılmaya son derece elverişli kitlelerin başka türlü davranmaları beklenebilir miydi?
Ve bütün bunları yapanlar, yaptıkları işin "vatanın bölünmesini önlemek olduğunu" düşünüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar