Tramvay son durakta!

CUMHURİYET gazetesi yönetici ve yazarlarının gözaltına alınmasıyla sonuçlanan operasyonun gerekçeleri belli oldu. Anadolu Ajansı, savcılığın bu konudaki gerekçelerini toparladı ve...


CUMHURİYET gazetesi yönetici ve yazarlarının gözaltına alınmasıyla sonuçlanan operasyonun gerekçeleri belli oldu.

Anadolu Ajansı, savcılığın bu konudaki gerekçelerini toparladı ve haberleştirdi.

Öyle görünüyor ki bugünden itibaren Türkiye’de yapılabilecek en tehlikeli iş bir gazetede yazı yazmak ya da bir gazete yönetmek.

Çünkü savcılık, her haberde ya da her yorumda “subliminal darbe mesajı”bulabileceğini de böylece ortaya koyuyor.

Bütün gazetecilik yaşamı boyunca Fetullahçı örgütlenmeye dikkat çeken ve bu konudaki ilk kitapları yazan Hikmet Çetinkaya, 1-9 Mart 2004 tarihlerinde “Gülen Serüveni” diye bir yazı dizisi hazırlamış, Gülen de buna tekzip yollamış. Bu da olmuşÇetinkaya’nın FETÖ ile işbirliğine işaret!

O kadar gerilere gidilebiliyorsa bütün AKP yöneticilerini toplamak daha mantıklı bir hareket olurdu.

 

Fetullah Gülen’e “hoca efendi” diyerek yere göğe sığdıramayanlar onlardı.

 

Ne istedilerse veriyorlar, devlet memuriyetlerine giriş sınavlarının sorularının çalınmasına göz yumuyorlardı.

Gazetenin yazarlarından Kadri Gürsel, 12 Temmuz’da bir yazı yazmış. Yazının başlığı“Erdoğan babamız olmak istiyor”Gürsel, bu yazısıyla Erdoğan’ın her şeye hâkim olma, her konuya herkes adına karar verme eğilimini eleştiriyordu.

Söz konusu yazıda Erdoğan’ın Bulgar Dışişleri Bakanı’ndan sigarayı bırakmasını istemesi ile Türkiye’de sigara içenlere yönelik benzer davranışları arasında paralellik kuruyor ve “Erdoğan babamız olmak istiyor. ‘Ben sizin babanızım. Tabii ki babanızın yanında sigara içemezsiniz. Babalar çocuklarını içerken yakaladığında, elinden sigarayı alır’ demiş oluyor” diye yorumluyor.

Meğerse bu “subliminal darbe mesajı” imiş!

AA’nın haberinde yer alan operasyon gerekçelerinin hepsini bu köşeye sığdırmama olanak yok.

Ama hepsi bu tür eleştiri yazıları ve savcı bey bunları okuyunca bu gazeteci arkadaşlarımızın hem FETÖ’cü, hem PKK’lı olduğunu anlayıvermiş!

Belli ki iddianameyi yazarken de kura çekecek, hangisini hangi örgüte üyelikten yargılatayım diye!

 

“Gazeteci değil tüzelkişiliklerinden dolayı gözaltındalar” diyen Başbakan Yardımcısı’nı çok zor bir duruma sokuyor, o da ayrı mesele.

Bu gözaltılar gösteriyor ki Türkiye’de zaten kırıntıları kalmış basın özgürlüğünün tamamen sonuna geldik.

Yarın hangimizin kapısına dayanırlar, evimizi altüst edip hangimizi içeri tıkarlar, artık orası savcı beylerin keyfine kalmış.

Demokrasi tramvayı demek ki son durağa doğru yaklaşıyor.

NAMUS, ŞEREF, MUKADDESAT

MİLLETVEKİLİ yemininden “laiklik” kavramı çıkarılacakmış. Biliyorsunuz bugüne kadar milletvekilleri laik Cumhuriyet ilkelerine bağlı kalacaklarına yemin ediyorlardı. Ama çoğu da bu yemine zaten aldırmıyordu.

Eskiden milletvekilleri “namusları ve şerefleri üzerine” yemin ederlerdi, şimdi yeni değişiklikle “mukaddesatları” üzerine yemin edeceklermiş.

 

Hepimiz biliyoruz ki bazıları için “namus ve şeref” gibi kavramlar pek bir anlam ifade etmiyor.

Onun için kolayca yeminlerini bozabiliyorlar, hatta kendilerini yemin etmiş olarak bile görmüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar