Torba kanun aceleciliğinin sonucu

BİR hukuk devletinde asla yaşanmayacak bir skandalın göbeğindeyiz. Tutuklama kararları vermeye yetkili Sulh Ceza Hâkimleri reddedildi, bu talebi karara bağlayacak makam belli değil.Benim gibi düşünenlere göre Asliye Ceza Mahkemesi...

BİR hukuk devletinde asla yaşanmayacak bir skandalın göbeğindeyiz.

Tutuklama kararları vermeye yetkili Sulh Ceza Hâkimleri reddedildi, bu talebi karara bağlayacak makam belli değil.
Benim gibi düşünenlere göre Asliye Ceza Mahkemesi yetkili olmalı. Bir başka görüş ise bu konuda yetkili makamın "en yakın ildeki Sulh Ceza Hâkimi" olması gerektiği yolunda.
Bir yorum farkından söz edebiliriz tabii ama son derece hassas bir konu bu: Kişi hak ve özgürlükleri ile ilgili, bir insanın özgürlüğünün kısıtlanması ya da kısıtlanmaması buna bağlı.
Ve böyle bir durumun "yoruma açık" olmasının bir tek nedeni var: Torba kanun!
AKP hükümeti, yolsuzluk soruşturmalarını örtbas edebilmek için alelacele bir torba kanunun içine Sulh Ceza Hâkimleri ile ilgili maddeyi attı ve yaşadığımız şey bunun sonucu olarak gerçek bir hukuk skandalı.
Oysa Adalet Bakanlığı'nda bu işlerden anlayacak yüzlerce hukukçu var. Meclis'in neredeyse üçte biri hukukçu. Her partide hukukçular var, aralarında bazıları profesör unvanına da sahip.
Ama yine de kanun böyle yarım yamalak çıktı, çünkü ne tartışılacak zaman oldu, ne de çıkan kanunun eksiği gediğini düşünecek zaman.
Normal süreçler izlenseydi ve bu iş torba kanunla yapılmaya kalkışılmasaydı şöyle olacaktı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar