Tanrı seni korusun Mrs. Robinson!

LONDRA'daki O2 Arena'da Paul Simon ile Sting, arkalarında muazzam bir orkestra ile sahnede Mrs. Robinson'u söylemeye başladıklarında çevreme alıcı gözle baktım. Bu şarkı The Graduate filmi için Paul Simon tarafından...

LONDRA'daki O2 Arena'da Paul Simon ile Sting, arkalarında muazzam bir orkestra ile sahnede Mrs. Robinson'u söylemeye başladıklarında çevreme alıcı gözle baktım.


Bu şarkı The Graduate filmi için Paul Simon tarafından bestelendiğinde sene 1967 idi.
Ben ilkokulu yeni bitiriyordum, daha Paul Simon ve Art Garfunkel'in isimlerini bile duymamıştım.
O vakitler Türkiye'de pop müzik çalan "il radyosundan" başka bir radyo da zaten yoktu, plaklar deseniz sanki uzaydan geliyormuşçasına geç ulaşırdı.
Sting ve Paul Simon, şarkıya "And here's to you, Mrs. Robinson / Jesus loves you more than you will know" diye başladıklarında şarkının devamını salonu dolduran sanırım 12–13 bin kişiyle birlikte getirdik: "God bless you, please Mrs. Robinson / Heaven holds a place for those who pray / Hey, hey, hey."
Salonu dolduranların ezici çoğunluğu benim yaşlarımdaydı. Belki benden beş yaş küçük, belki benden on yaş büyük, en fazla o kadar.
Aynı kuşağın insanlarıydık, yetişme çağında hepimizin hayalinde bir Mrs. Robinbson vardı.
Salonun en az yarısını dolduran kadınların da ezici çoğunluğunun Mrs. Robinson yaşında olduğunu söylemeliyim ki bir kadının en şahane yaşıdır!
Bu film Türkiye'de "Mezun" ismiyle gösterildi.
Mrs. Robinson'un çorabını çektiği sahne hâlâ gözümün önünde, kim bilir kaç kere seyrettim.
Filmde Dustin Hoffman ve Anne Brancroft oynuyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar