Suriyeli Kürtler düşmanımız değildir

ÖZGÜR Suriye Ordusu'nun, TSK'nın desteğiyle Cerablus'u IŞİD'den geri alması ve bu operasyon sırasında da askerlerimizin bir kayıp vermemiş olması kuşkusuz ki önemli. Böylece IŞİD ile sınır...

ÖZGÜR Suriye Ordusu'nun, TSK'nın desteğiyle Cerablus'u IŞİD'den geri alması ve bu operasyon sırasında da askerlerimizin bir kayıp vermemiş olması kuşkusuz ki önemli.

Böylece IŞİD ile sınır komşuluğumuz da sona ermiş bulunuyor, bunun da hayırlı bir iş olduğuna kuşku yok.

Gerçi sınırımızın “sağlamlığı” konusu biraz tartışmalı, şeriatçı militanlar bu sınırdan yıllardır istedikleri gibi girip çıkabiliyorlar ama olsun. IŞİD ile komşu olmamak iyidir!

Cumhurbaşkanı, bu harekâtın sadece IŞİD’e değil, sınırımızın güneyinde Akdeniz’e kadar bir “Kürt koridoru” yapmak isteyen PKK-PYD’ye karşı da olduğunu söyledi.

Çünkü şu anda Türkiye’nin en büyük endişesi, Kuzey Suriye’de, Kuzey Irak’ta olduğu gibi bir Kürt özerk bölgesinin oluşması ve bunun da Kuzey Irak’taki gibi devletleşmeye yönelmesi.

Eskiden biliyorsunuz Kuzey Irak’ta da böyle bir işe karşıydık ama görüyorsunuz Barzani, tam da Cerablus harekâtının başladığı gün Ankara’da resmi ziyaretteydi, yabancı devlet adamlarına uygulanan protokol ile ağırlandı.

Demek ki bugün karşı çıktığımız bir şeye, yarın karşı çıkmayabiliyormuşuz, bunu bir kenara not edelim. Suriye ile Türkiye’nin komşu olduğu sınırın iki yakasında Kürtler ve Araplar yaşıyor, Türkmenleri de unutmayalım elbette.

Onlar ile sınırın bizim tarafımızda kalan köylerde, kasabalarda yaşayan Kürt, Türkmen ve Araplar birbirinin akrabasıdır.

Sınır çizilirken Batılı emperyalistler öyle uygun görmüş, aileleri, aşiretleri bölüvermişler.

Yani aslına bakarsanız Suriye sınırımızın güneyinde yaşayanlar da “kardeşimiz”!

Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit vatandaşlarıyla akrabalık bağları var, oğlan verip kız almışlar vs.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar