Siyasi sorumluluklarını örtmek istiyorlar

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Suruç'taki saldırıda neden hiç HDP'li milletvekili ya da yöneticinin orada olmadığını sorduğunu okuyunca gözlerime inanamadım. Arınç'ın...

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Suruç'taki saldırıda neden hiç HDP'li milletvekili ya da yöneticinin orada olmadığını sorduğunu okuyunca gözlerime inanamadım.

Arınç'ın içini rahatlatır mı bilmiyorum ama orada olan ve ölen bir HDP'li yönetici var. Saldırıda hayatını kaybeden Duygu Tuna, HDP Maltepe İlçe Eşbaşkanı'ymış.
Her fırsatta gözlerinden yaşlar akıtacak kadar duygusallaşabilen Arınç gibi bir insanın bile, böylesine bir katliamdan sonra bu hale gelebilmesi neyin işareti?
Soğukkanlı bir şekilde "Neden HDP'li milletvekili, yönetici orada yoktu" diye sorabilmesi, artık insanlık konusunda da dibe vurduğumuzu gösteriyor.
Sorunumuz bu saldırılarda kimin neden orada olmadığı değil, bu saldırılarda insanların ölmüş olması, Bülent Bey.
Ve sizin göreviniz, bunun gerçekleşmesini önlemekti.
Onun için hükümet oldunuz, bu memleketi iyi yöneteceğiz diye söz verdiğiniz için o oyları aldınız.
Ama gördüğümüz gibi her şeyi de yüzünüze, gözünüze bulaştırdınız. Suruç'taki katliamın ardından her beceriksizlikten sonra tekrarladıkları sözleri yine duyduk.
"Ölümleri siyasi rant için kullanmayın!"
Bunu ölenlerin acısı kalplerinin içinde hissettikleri için söylemiyorlar.
Bunu söylerken akıllarında gencecik yaşta ölüp gidenler yok.
Bunu söylüyorlar çünkü bu olaylardaki paylarının ortaya dökülmesini, başarısızlıklarının nedeninin konuşulmasını istemiyorlar.
Bunu her olaydan sonra papağan gibi tekrarlıyorlar ki siyasi sorumluluklarının üzerini örtebilsinler, vatandaşın gözünden kaçırabilsinler.
Önce şunu bilelim: Demokratik bir toplumda her şey önünde sonunda siyaset ile ilgilidir.
Toplumdaki her olayın, her sorunun bir siyasi karşılığı vardır ve siyasi partiler de zaten bunun için vardır.
Suruç'taki katliam, akşam yatıp sabah kalkınca canlı bomba olmaya karar veren birinin eseri değil.
O insanı, ki o da gencecik yaşında bir hiç yoluna ölüp gitti, o noktaya kadar getiren siyasi gelişmeleri yok mu sayacağız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar