Seçim sonrasında AKP?

BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan, geçenlerde "Fikir Sofrası" isimli bir toplantının konuğu oldu. Bizim memlekette genellikle sesi daha yüksek çıkanların oluşturduğu gündem konuşulduğu için...

BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan, geçenlerde "Fikir Sofrası" isimli bir toplantının konuğu oldu.

Bizim memlekette genellikle sesi daha yüksek çıkanların oluşturduğu gündem konuşulduğu için Babacan'ın söyledikleri de o gürültü arasında kayboldu.
Babacan, iktidar dönemleri boyunca verdikleri sözlerden çıkmadıklarını söyledi.
Bunu söyledikten sonra da şöyle konuştu:
"Gerçi zaman zaman altına imza attıkları belgelerde olanlardan farklı konuşanlar oluyor. Buna da demokrasinin bir parçası diye bakıyoruz. Attığı imzadan farklı konuşanlar her dönemde oluyor. Bizim aramızda da bunu yapanlara rastlanıyor."
Babacan açık siyasi polemiklere giren bir politikacı değil ama söylediği sözlerden kimi kastettiğini bilebiliyoruz.
Babacan'ın yönetimi altındaki ekonomi bürokratlarından, Merkez Bankası'nın ve diğer ekonomik kurulların "bağımsızlığından" kim şikâyet ediyorsa, bilin ki onu kastediyor.
Babacan bunları söyledikten sonra şuna dikkat çekti:
"Sistem kişilere aşırı bağımlı hale gelmemeli. Kişilere bağlı sistem hastalık işaretidir. Sistem, liderler dahil kişilere bağlı olmamalı. Onun yerine kurallar işlemeli. İnsanlar fani. Herkes fani."
Sistemi "kişilere" değil hem de "tek bir kişiye" bağımlı hale getirmek isteyen kim?
Babacan burada da doğrudan bir isim vermiyor ama kimi kastettiğini tahmin etmemiz yine hiç zor değil.
Öyle görünüyor ki gidişattan rahatsız olanlar sadece eskiden AKP'ye oy veren ama bu seçimde "kararsız" kaldıkları anlaşılanlar değil.
Belli ki AKP içinde hesaplaşması seçim sonuna bırakılan bir huzursuzluk var.
Çok kalmadı. Bekleyelim, göreceğiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar