Seçilmemiş 'hükümet darbesi'!

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile pazartesi günü buluşup, koalisyon konusunu konuşacak. Normal olarak bu haberin heyecan uyandırması gerekirdi ama öyle olmadı.Çünkü...

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile pazartesi günü buluşup, koalisyon konusunu konuşacak.

Normal olarak bu haberin heyecan uyandırması gerekirdi ama öyle olmadı.
Çünkü Beştepe sakini "rol çaldı", koalisyon mu olacak, erken seçim mi olacak, kararını o verecek.
Tahmin ettiğim gibi Cumhurbaşkanı, seçime bir AKP hükümetiyle gidecek.
Çünkü Anayasa gereği bir erken seçim kararı alırsa kurulacak seçim hükümetinde CHP, MHP ve HDP'ye de bakanlıklar verilmesi gerekiyor.
Bunun sonucu devlet olanaklarının bu seçim için AKP'nin emrinde olmaması demek ki buna da alışkın değiller.
Kampanyanın önemli bölümünü devlete finanse ettirmek gibi bir alışkanlık kazandılar, bundan vazgeçemiyorlar.
Öte yandan rakip partilerin eline geçecek bakanlıklardan ne tür dosyaların dışarıya sızdırılabileceğini ve bunların seçimde aleyhlerinde kullanılabileceğini de en iyi kendileri biliyor zaten, bunu istemezler. Onun için Anayasa ve yasaların verdiği olanakları kullanacaklar.
Ya bir AKP azınlık hükümeti kurulacak ve TBMM seçim kararı alacak ya da bu hükümet devam ederken TBMM seçim kararı alacak.
Oyun planları şu anda bu.
Eğer bu hükümet devam edecek olursa yapılacak olanın yasaların izin verdiği bir "hükümet darbesi" olacağını söyleyebiliriz.
7 Haziran'da görevi biten ve yenisi kurulana kadar görevde kalacak hükümet, seçim sonuçları açıklanıp, yeni hükümet kurulana kadar görevde kalacak.
Millet tarafından yetkilendirilmemiş bir hükümet ile seçim kasımda olursa en iyi ihtimalle yılbaşına kadar devam edeceğiz.
Seçim 2016'nın Mart ayına kalırsa böyle bir hükümet ile neresinden baksanız bir yıla yakın süre yönetilmiş olacağız.
Ve bunu sağlayacak olan da MHP'nin "gel, gelmem; bırak, bırakmam" politikası olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar