Savcı Bey adına korktum

AKP'nin özgül ağırlıklı isimlerinden Bülent Arınç, darbenin ertesinde "Silahlı terör örgütünün Fetullahçı olduğunu o gece öğrendim, bana ahmak diyebilirsiniz" dedi. Böyle dedi ama ben gene...

AKP'nin özgül ağırlıklı isimlerinden Bülent Arınç, darbenin ertesinde "Silahlı terör örgütünün Fetullahçı olduğunu o gece öğrendim, bana ahmak diyebilirsiniz" dedi.

Böyle dedi ama ben gene de “Bülent Bey” demeye devam edeceğim. Terbiye sınırlarının dışına çıkmak iyi değildir.

Bülent Bey’in bu sözlerinin üzerine Manisa Cumhuriyet Başsavcısı da konuşmadan duramadı. Şunları söyledi:

“Bunlara destek olan kişiler, bugün çıkmış ‘Biz ahmakmışız, bilmemneymişiz’ diyor. Böyle bir şeyi ben kabul etmiyorum. İsme girmiyorum. Ne demek istediğimi anladınız. Hiç kimse kusura bakmasın. Bugüne kadar bu ülkeye ihanet eden kişilerin içerisinde yer alan, bunlara destek olan, bunların suiistimallerine göz yuman, karşılarında bize saldıran herkes hesap verecek.”

Savcı Bey’in bu sözlerini okuyunca tüylerim diken diken oldu, korktum doğrusunu isterseniz.

Hayır, kendimden değil, Savcı Bey’in geleceğinden korktum.

Çünkü “Bugüne kadar bunların (Fetullahçıların yani) içerisinde yer alan, bunlara destek olan, bunların suiistimallerine göz yuman” denilince aklıma çok isim geliyor ama bir tanesi var ki özellikle Savcı Bey’in ondan çekinmesini öneririm.

Üstelik o kişi, bu Fetullahçıların bugün bu hale gelmelerinde birinci derecede sorumlu.

“Ne istedilerse verdim” dedi ki o “verdiği” şeyin koca bir devlet mekanizması olduğunu da gördük.

Sonradan “Safmışım” dedi, “Kandırdılar” dedi. Bir gazeteci olarak bu konuda vicdanım rahat. Ben kendisini bu köşeden kaç kere uyardım, bunlar “çete” dedim, “gizli örgüt” dedim. Ama o beni dinlemedi, gidip bütün devleti bunlara teslim ediverdi.

Sonra uyandı ve geri almaya çalışıyor ama bunu da ne kadar başarabileceğinden emin değilim.

Bir not da Bülent Bey için: Savcı Bey’in sözlerinden sizin de soruşturmaya konu olabileceğinizi anlıyorum. Ama Savcı Bey, bu soruşturmayı “Devleti kim teslim etti” diye genişletirse, rahat olun. Oradan bir şey çıkmaz!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.494 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar