Sarayın korkularının sonucu

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun "Bana oy verin, ben de götürüp mührü Saray'a teslim edeyim" anlamına gelen seçim beyannamesi dört ay önce CHP'ye "Kaynak nerede" diye çıkıştıkları vaatlerin benzerlerini...

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun "Bana oy verin, ben de götürüp mührü Saray'a teslim edeyim" anlamına gelen seçim beyannamesi dört ay önce CHP'ye "Kaynak nerede" diye çıkıştıkları vaatlerin benzerlerini içeriyor.

O vakit CHP'yi bu ekonomik vaatleri nedeniyle "Nasıl olsa iktidara gelemeyecek, bol keseden dağıtacağını söylüyor" diye eleştirenler şimdi de aynı şeyi AKP için söyleyecekler mi, hiç sanmam.
Tabii, bunları madem yapabiliyordunuz, 13 yıldır tek başınıza iktidardayken neden aklınıza gelmedi sorusu da bir kenarda duruyor.
Seçim beyannamesi, esasen Saray'ın korkularını yansıtıyor.
En büyük korku da bağımsız yargının bu ülkedeki varlığı!
Onun için bu bağımsızlığı sona erdirecek, vatandaşların devlete karşı hak arayışlarını sınırlayacak bir yaklaşım var.
Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru olanaklarının sınırlanması bunlardan biri.
"Bireysel başvurunun Anayasa Mahkemesi'ne getirdiği aşırı iş yükünün, mahkemenin işlevselliğine zarar verme ihtimali karşısında bu uygulamayı gözden geçireceğiz" diyorlar.
İyi ama bu hakkı getiren de bu parti değil miydi?
O zaman yapılan mı yanlıştı, şimdi yapılmak istenen mi? Şimdi yapmak istedikleri doğruysa, bundan nasıl emin olabileceğiz?
"Yargının toplumsal meşruiyetini arttırmak için" Yargıtay ve Danıştay üyelerinin seçimini, TBMM'deki çoğunluk partisinin keyfine bırakacak vaat de var.
Bunu yapmak istiyorlar çünkü ne olur ne olmaz, günün birinde bir bağımsız yargıç, geçmişin hesabını sormak konusunda kararlı davranabilir, önlemini şimdiden almak istiyorlar.
Elbette bütün bunları yapabilmek için Anayasa değiştirecek bir çoğunluğa ulaşmak da gerekiyor.
Araştırmalar, geçen seçimdekinden farklı bir sonuç göstermediğine göre bunu nasıl yapabilecekler?
Bu daha çok mezarlıktan geçerken korkmamak için ıslık çalmaya benzer bir durum olmalı!

AKP'nin şiddet ile mesafesi

BİR siyasi parti şiddet ile arasına nasıl mesafe koyabilir?
İlk akla gelen ve kolay yol tabii ki bizim gibi memleketlerde bol bol demeç vermektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar