Saray’ın ‘kırmızı çizgileri’!

SEÇİM gününden beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sessizliğini koruyor. Bunun genel olarak memleket havasına iyi geldiğini düşünüyorum. Bir süre kafamızı dinlememiz bizler için iyi elbette.Ama ortaya...

SEÇİM gününden beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sessizliğini koruyor. Bunun genel olarak memleket havasına iyi geldiğini düşünüyorum.

Bir süre kafamızı
dinlememiz bizler için iyi elbette.
Ama ortaya çıkan Meclis aritmetiği nedeniyle karmaşık koalisyon hesapları yapmak zorunda kalacak AKP yöneticileri için daha da iyi.
Ama bu tabii Saray'da bir köşeye çekilip oturduğu anlamına da gelmiyor.
"Yarı resmi yayın organı" sayılması lazım gelen havuz gazetesi aracılığıyla "kırmızı çizgilerini" ilan etmekte gecikmedi mesela.
Buna göre AKP yol haritasını belirlemiş, üç kırmızı çizgi ile koalisyon hükümeti kurmayı deneyecekmiş.
AKP toplanıp böyle bir karar aldığını açıklamış değil, onun için belli ki bu haber Saray'ın görüşünü yansıtıyor.
Kırmızı çizgileri de şöyle:
1– Paralel ile mücadele devam edecek. 2– Çözüm iradesi sürecek. 3– Erdoğan'ın sembolik Cumuhrbaşkanı olması yolundaki talepler koalisyon pazarlığı yapılmayacak.
Birinci maddeyi geçelim, devlet içindeki yasadışı bir örgütlenmeye zaten her hükümetin karşı olması lazım.
"Çözüm iradesi sürecek" başlığı, MHP ile bir koalisyonu önleme amacını taşıyor.
"Erdoğan'ın anayasal sınırlar içine çekilmesi" ile ilgili talepler ise zaten üç muhalefet partisinin de öncelikli talebi.
Bunu pazarlık konusu yaptırmamak, zaten en başta kapıları bir koalisyona kapatmak demek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar