Polisin türbanı ve tarafsızlık

BUNCA gürültü arasında hükümetimiz işlerini ihmal etmedi ve memleketimizin önemli sorunlarından birinin halli yolunda yönetmelik değiştirdi. Gerçi bir süredir New York’tayım ve buradan bakınca bu...

BUNCA gürültü arasında hükümetimiz işlerini ihmal etmedi ve memleketimizin önemli sorunlarından birinin halli yolunda yönetmelik değiştirdi.

Gerçi bir süredir New York’tayım ve buradan bakınca bu “sorunun” halledilmiş olması biraz komik de geliyor bana ama yine de sevinmeliyiz, sonuç olarak kadın polislerin de artık istedikleri gibi saçlarını ve gıdılarını bir örtüyle gizleyerek görevlerini yapmaya devam etme olanakları var.

Bu bir inanç konusu ve inançlar tartışılabilecek meseleler değildir.

Önemli olan, özgürlüklerin sadece belli bir inanç ya da görüş sahipleri için değil, herkes için geçerli olup olmadığıdır.

Bu vesileyle memleketimizde naif bir tartışma başladığını da gazetelerde okudum: “Türbanlı kadın polis tarafsız olabilir mi?” başlıklı bu münazara konusu ilgimi çekti.

Bir kere baştan söyleyeyim, polis tarafsız filan değildir.

Polis, “müesses nizamın” tarafındadır, orada durur, onu korur.

Bizim gibi demokrasisi yarım ülkelerde polisin bir görevi de iktidarın hoşuna gitmeyenlere korku salmaktır.

Böyle ülkelerde, iktidarlar, polis aracılığıyla muhalefet üzerinde güç kullanırlar, başvurdukları şiddeti meşrulaştırırlar.

Ancak, sözü edilen “tarafsızlık” meselesi, idarenin, kadın polislere bakışı ile ilgiliyse durum değişir.

Şu anda iktidarda İslamcılar var ve bunların kamu yönetiminde insan kaynakları kıstası “alnı secdeye değiyor mu, değmiyor mu” şeklindeydi. Sonuçlarını görüyoruz.

Şimdi kadın polislerin türban takmaya başlamasının da bir tek sonucu olabilir: Türbanlı kadın polisler, hem alınları secdeye değiyor hem de saçlarını, gerdanlarını kimselere göstermiyorlar denilerek terfi ederlerse, yakın bir gelecekte tüm kadın polislerin türbana sarıldıklarını görürüz.

Türban serbestisi, türban zorunluluğuna dönüşür.

Şu anda İçişleri Bakanlığı’nda Fetullahçılardan boşalan yeri doldurmaya çalışanların sadece İslami tarikatlar olduğunu dikkate alırsak, bu hayli güçlü bir eğilim olacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.494 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar