Ortada Suriye halkı mı kaldı?

HÜKÜMET yetkilileri her fırsatta Suriye ile ilgili kararın Suriye halkına ait olması gerektiğini söylüyor.En son olarak Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Şark El Avsat gazetesine verdiği demeçte aynı...

HÜKÜMET yetkilileri her fırsatta Suriye ile ilgili kararın Suriye halkına ait olması gerektiğini söylüyor.
En son olarak Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Şark El Avsat gazetesine verdiği demeçte aynı telden çalıyor:

“Suriye’deki en temel faktör, büyük güçler değil Suriye halkıdır.”

Çok doğru ama bir o kadar da çok geç kalmış bir tespit bu.

Suriye’de ayaklanmalar başladığında, Suudi Arabistan ve Katar’ın peşine takılıp, ateşin üzerine benzin dökmeyi tercih etmek yerine o vakitler bunu akıl etmiş olsaydık, bugün işler çok daha farklı olabilirdi.

Daha iç savaşın başında belli olmuştu ki Suriye halkının tümü aynı fikirde değildi.

O günlerde yatıştırıcı olmak, Esad’ı kendi halkına şiddet uygulamaması için sıkıştırmak, bugünkü korkunç tablonun ortaya çıkmasını önleyebilirdi.

Bugün artık homojen bir “Suriye halkından” söz edebilmek mümkün mü?

4 milyonundan fazlası ülkesinden kaçmak zorunda kaldı. 7 milyon 500 bin Suriyeli, kendi ülkesi içinde yer değiştirmek zorunda kaldı, kendi memleketlerinde göçmen hayatı yaşıyorlar.

500 bine yakın Suriyeli öldü, kaç kişinin kalıcı sakatlıkla malul olduğunu bilmiyoruz bile.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar