Olur böyle vakalar

PANAMA'da ortaya çıkan offshore kayıtlarından sonra şimdi elbette en büyük merakımız, bu işin siyasi ve hukuki sonuçlarının ne olacağı olmalı.Çünkü Türkiye’den de 10 kişi ve 101...

PANAMA'da ortaya çıkan offshore kayıtlarından sonra şimdi elbette en büyük merakımız, bu işin siyasi ve hukuki sonuçlarının ne olacağı olmalı.
Çünkü Türkiye’den de 10 kişi ve 101 şirket ile ilgili banka hesapları olduğu söyleniyor.

Elbette bu kişilerin ya da şirketlerin hepsinin kirli işler nedeniyle paralarını offshore hesaplarda tuttuklarını söyleyemeyiz.

Geçmişte yaşadığımız bankacılık krizlerinde ortaya çıktı ki sıradan Türkler bile faiz uğruna offshore bankalara para yatırabiliyorlar.

Öte yandan bir kez daha göreceğiz ki, bu işin siyasi ve hukuki sonuçları sadece demokrasisi gelişmiş, şeffaf ülkelerde olabilecek.

Oralarda kirli işler çevirenlerin yakalarına adalet yapışacak ve hesabını soracak.

Ama demokrasisi yeterince gelişmemiş, şeffaf olmayan, düzgün işleyen bir hukuk düzeni olmayan ülkelerde böyle bir hesaplaşma asla olmayacak.

Bakın Ruslar şimdiden Putin ve ailesi ile ilgili hesapların “CIA oyunu” olduğunu söylemeye başladılar.

Dünyanın başka yerlerindeki az gelişmiş demokrasilerde ve otoriter rejimlerde aynı şey olacağına şimdiden bahse girebilirim.

Bizde böyle bir şey ortaya çıkarsa bilin ki kabak “paralel–üst akıl ve onların yandaşlarına” patlayacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar