Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek ister

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanlık Divanı oluşturulmadan önce Başbakanlık için görevlendirme yaparak koalisyon pazarlıklarına zaman kazandıracağına ilişkin haberleri şöyle...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanlık Divanı oluşturulmadan önce Başbakanlık için görevlendirme yaparak koalisyon pazarlıklarına zaman kazandıracağına ilişkin haberleri şöyle yanıtladı:

"Affedersiniz, sağıra hakaret etmek istemiyorum ama duymaz uydurur, bunların yaptığı bu. Böyle bir düşüncem yok."
Cumhurbaşkanı'nın aklında böyle bir düşüncenin olmaması normal, çünkü aslına bakarsanız Cumhurbaşkanı'nın en son isteyeceği şey "işleyen" bir koalisyon hükümetidir.
Onun için koalisyon görüşmelerine zaman kazandırmak gibi bir derdi de olamaz zaten.
Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek istediği şey, ülkeyi kendi bildiği gibi yönetmektir.
"Türk tipi başkanlık sistemi" bunun için icat edildi, meydanlarda bunun için mitingler yapıldı, geçen Meclis'teki sivil anayasa çalışmaları bunun için tıkandı.
Ve artık onu gayet iyi tanıyoruz, kafasına koyduğu bir şeyi gerçekleştirmek için sonuna kadar zorlayacak, ısrarcı olacak.
Bunu "hemen seçim" ile gerçekleştiremeyeceğini elbette kendisi de biliyor.
Onun için en ideali iyi yürümeyecek bir koalisyon hükümetinin kurulması.
Bunu sağlamak için elinde Anayasa'dan kaynağını alan birçok silah da var.
Koalisyon ortaklarının atamalarını engellemekten tutun da, koalisyonun yürürlüğe koymak isteyeceği kanunları veto etmeye varana kadar birçok silah!
Türkiye'yi böyle "yönetemeyen" bir koalisyon hükümetiyle baş başa bırakacak ve sonunda koalisyon kendiliğinden dağılacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 512 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar