Olağanüstü hal olağanlaşacak

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, olağanüstü hal uygulamasının uzatılabileceğini söyledi.“Üç aylığına veya daha fazla uzatılabilir. Gülen’in adamları her yere gizlice sızmış....


CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, olağanüstü hal uygulamasının uzatılabileceğini söyledi.
“Üç aylığına veya daha fazla uzatılabilir. Gülen’in adamları her yere gizlice sızmış. Darbecilerin kimliğini belirlemeye ve onları yakalamaya devam edeceğiz.

OHAL’in uzatılması da bu sürece katkı sunacak” dedi.

Oysa Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, olağanüstü hal ilan edildiğinde şöyle diyordu:

“Amacımızı olağanüstü hali mümkün olduğu kadar kısa tutmaktır. İnşallah 3 aya kadar dahi gerek kalmadan, 1–1.5 ay içerisinde işimizi bitirip, atmamız gereken adımları atarak tamamlarız ve Türkiye tamamıyla normale dönmüş olur. Hiçbir başka partiden arkadaşımızın, vatandaşımızın rahatsız olmaması, toplumdaki farklı hayat tarzları, siyasi kanaatler, düşüncelere sahip hiçbir vatandaşımızın rahatsız olmayacağı bir uygulamayı ortaya koymaya çalışacağız. İnşallah 40-45 gün içerisinde bu uygulamanın sona erdirilmesine hep beraber şahit olmayı ümit ediyoruz.”

Bunca insan işten atıldı ama Cumhurbaşkanı’na göre Fetullahçılar her yerdeler ve o nedenle olağanüstü hal uygulaması uzatılacak.

Hükümet üç aydan kısa süreceği sözünü vermişti ama Cumhurbaşkanı işaret etti ki en az bir üç ay daha bu uygulama ile yaşayacağız.

100 bin kişi Fetullahçı diye devletten atıldı, yüzlerce işadamının milyar dolarlık mallarına el koyuldu ama daha hâlâ Fetullahçıların temizliğinin bitirilemediğini söylüyorlar.

Bana öyle geliyor ki asıl neden bu değil.

Hükümet bu sayede, muhalif kişilikleri ile tanınan çok sayıda üniversite hocasını ve öğretmeni de işten atma olanağını buldu.

Mahkeme kararına gerek duymadan seçilmiş belediye başkanlarının yerine memurlardan kayyumlar atadı.

Öyle görünüyor ki bu iş hükümetin de fazlasıyla hoşuna gitti!

15 Temmuz darbe girişimi bahane edilerek, olağanüstü hal uygulaması olağan hal getirilecek gibi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar