'Odak' ortaya çıkar diye mi korktular?

CHP'nin son günlerde artan terör saldırılarının nedenlerinin araştırılması ile ilgili olarak verdiği önerge TBMM'de AKP ve MHP'lilerin oylarıyla reddedildi.Böylece halkın iradesinin temsil edildiği bir organ olan TBMM...

CHP'nin son günlerde artan terör saldırılarının nedenlerinin araştırılması ile ilgili olarak verdiği önerge TBMM'de AKP ve MHP'lilerin oylarıyla reddedildi.
Böylece halkın iradesinin temsil edildiği bir organ olan TBMM, bir kez daha görevlerinden birini yapamaz hale getirilmiş bulunuyor.
Oysa Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM toplantısından önce partisinin grup toplantısında şöyle konuşmuştu:
"Perde gerisinde bir odak, birbiriyle ihtilaflıymış gibi görünen üç örgütü birden harekete geçirdi. Kapsamlı, üç maşalı bir saldırı ile Türkiye Cumhuriyeti devleti ve aziz milletimiz karşı karşıya."
Başbakan'ın bu "perde gerisindeki odağın" kim ya da kimler olduğunu bilmediğini de konuşmasından anlıyoruz.
Biliyor olsaydı, açıklardı, hepimiz de öğrenmiş olurduk.
Ama işin ilginci böyle bir odak varsa onu ortaya çıkaracak TBMM Araştırmasını da engelledi.
Neden acaba?
O söylediği gibi bir odağın bulunmadığının, bunun bizzat hükümetin hatalarından kaynaklandığının ortaya çıkmasından mı korktu?
Yoksa, doğrudan doğruya o odağın ortaya çıkmasından mı çekindi?
"Perde gerisinde birbiriyle ihtilaflı üç örgütü birden harekete geçirebilen bir odak" var ve bunu TBMM araştırmak istemiyor!
İnsanın aklına türlü çeşitli sorular takılıyor.
Yoksa bu üç odağı birden harekete geçmiş gibi gösteren tek bir provokatör mü var?
Bu ülkede yaşayanların, geçmişte olup bitenleri hatırlayanların kuşkulanması için çok sebep var çünkü.
Komplo teorilerine inanmam ama bu ülkede yaşadığımızı da unutmam.
Bu terörist saldırılar kimin işine yarıyor diye bakarım önce.
1– Bu eylemler kuşkusuz ki önce PKK'lı savaş ağalarının işine yarıyor. HDP'nin demokratik siyasetle çözüm bulma girişimlerinin işe yaramayacağını göstermek, yeniden silaha sarılmak için bu iyi bir fırsat.
2– Bu ortam, HDP'nin barajı geçmesinden rahatsız olanları da sevindiriyor olmalı. HDP'nin üzerine bu bahaneyle yüklenmek, Selahattin Demirtaş cinayetleri açıkça eleştirdiği halde "PKK'yı kınamadın" diye demagoji yapmak ve olası erken seçimde bu partiyi yeniden barajın altına itmek kimin işine yarar?
Meclis bu işi araştırabilseydi, bu kuşkuların haklı olup olmadığını da öğrenirdik.
Ama AKP ve MHP bunu engelledi. Neden acaba?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.493 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar