O fırsatı hükümet kaçırdı aslında

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, iç güvenliğin sağlanması konusunda taviz verilmeyeceğini söyledi ve "Çözüm falan yok kardeşim, çözüm vatandaşta. O fırsatı kaçırdılar"...

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, iç güvenliğin sağlanması konusunda taviz verilmeyeceğini söyledi ve "Çözüm falan yok kardeşim, çözüm vatandaşta. O fırsatı kaçırdılar" dedi.

Eski Başbakan ve şimdiki Cumhurbaşkanı “Kürt sorunu yok, terör sorunu vardır” diyordu, Başbakan Yıldırım bir adım ileri attı, “Kürt vatandaşlarımızın PKK sorunu var” dedi.

Kürt vatandaşlarımızın PKK sorunu olduğu bir gerçek, bunu reddedemeyiz.

Şiddetten başka bir politikası olmayan bir örgüt bu. Bu konuya sonra yine döneriz.

Başbakan’ın “O fırsatı kaçırdılar” diye söz ettiği fırsat “barış süreci” olmalı.

Ve etrafındaki yağcılar ordusu bunu söylemez, ben söyleyeyim, eğer kastettiği şey barış süreci ise o fırsatı kaçıran sadece PKK değildi.

O fırsatı, AKP hükümeti kaçırdı, heba etti.

Zaman içinde adı birkaç kez değişse de “barış süreci” diye tanımladığımız süreç, halkın büyük bölümünün desteğini almıştı.

Şehit cenazeleri gelmiyordu, gencecik insanlar Kandil’in hesapları uğruna ölüp gitmiyordu.

Ve AKP hükümetleri, bu fırsatı, kalıcı bir barış için kullanamadı, kaçırdı.

Silahların sustuğu ortamda yapılması gereken şey, o silahların bir kez daha ateşlenmemelerini sağlayacak reformları yapmak, tedbirleri almaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar