Milli iradeden korkan yok

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Milli iradeden korkanlar başkanlık sistemine karşı çıkıyor" dedi.Cumhurbaşkanı’na üzülerek söylemek zorundayım ki doğru bir tespitte bulunmamış. AKP’nin...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Milli iradeden korkanlar başkanlık sistemine karşı çıkıyor" dedi.
Cumhurbaşkanı’na üzülerek söylemek zorundayım ki doğru bir tespitte bulunmamış.

AKP’nin önerdiği biçimiyle başkanlık sistemine karşı çıkanlar, milli iradeden değil, kendini bütün milletin yerine koyacak bir tek adam rejimine sürüklenmekten korkuyorlar.

Tam tersine “milli iradeye önem verdikleri için” bu sisteme karşı çıkıyorlar.

Milli iradeden korkuyor olsalardı, gerçek temsile izin veren demokratik bir sistemi savunuyor olmazlardı.

Bu tartışmanın bir tür kör dövüşüne benzemesinin bir tek nedeni var:

AKP, nasıl bir başkanlık sistemi istediği ile ilgili olarak “ser verip de sır vermiyor”!

Elimizde geçen dönem Meclis’teki Uzlaşma Komisyonu’na verdikleri öneri ve AKP sözcülerinin “zavallı Obama” türünden açıklamalarından
başka bir şey yok.

Ve o öneri ile o öneriyi destekleyen açıklamaları, istedikleri şeyin esasen demokratik bir başkanlık sistemi değil, tek adam yönetimine dayanan ve otoriter bir yönetimi kurmayı kolaylaştıran bir sistem olması.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni bir şeyler önereceklerinin sinyalini veriyor ancak henüz ortaya bu yeni öneri de konmuş değil.

Ortaya demokratik denge–fren mekanizmaları gelişmiş bir başkanlık sistemi koyacak olurlarsa belki bugün parlamenter sistemi savunanlardan bazıları da başkanlık sistemini uygun bulabilir, ama bu yapılmıyor.

Onun yerine ortada “başkanlık da başkanlık” diye bir rüzgâr estiriliyor, karşı çıkan da “milli iradeden korkan” ilan ediliyor.

Tekrarlıyorum: Korkulan şey milli irade değil, bir tek kişinin kendisini milletin yerine koymasına yol açacak bir sistemin getirilmek istenmesidir!


İleri demokrasi ülkesi cezası


RTÜK, ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ dizisi ile ilgili olarak Star TV’ye para cezası verdi.

Star TV, bir ay önceki reklam gelirinin yüzde biri tutarındaki parayı RTÜK’e ödeyecek.

Dizinin ceza kesilen bölümünde, tahta geçen Sultan Ahmet’in, kardeşi Şehzade Mustafa’yı öldürteceğini anlayan Halime Sultan’ın, küçük oğlunu kaçırmaya çalışması ve sonra yakalanarak birlikte zindana atılmaları ile ilgili bir öykü anlatılıyor.

Halime Sultan’ın zindandaki feryat ve ağlamalarının öldürülmeyi bekleyen Şehzade Mustafa üzerinde yarattığı etki, dramatik bir şekilde izleyiciye aktarılmış.

Ve RTÜK de bunu cezalandırıyor!

Çünkü “Küçük bir çocuğun en güvendiği aile bireylerinden biri olan ağabeyi tarafından öldürülmesini, günümüz şartlarında yetişen çocuklar anlayamazlar” imiş!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.494 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar