‘Millet beka mücadelesinde!’

HAVUZ gazetesinin bildirdiğine göre AKP'nin yenilenecek seçimdeki sloganı "İstikrara oy verin" olacakmış. 13 yıllık AKP iktidarında bir istikrardan söz edecek isek bu sadece her şeyin altüst olması olabilir.Mesela...

HAVUZ gazetesinin bildirdiğine göre AKP'nin yenilenecek seçimdeki sloganı "İstikrara oy verin" olacakmış.

13 yıllık AKP iktidarında bir istikrardan söz edecek isek bu sadece her şeyin altüst olması olabilir.
Mesela götürüp devleti şimdi "paralel" dedikleri kişilere teslim ettiler.
Sonradan öğrendik ki devletin polisi, bu yapının elinde kalmış, bunlar sadece seyredebilmişler.
Hukuk düzeni deseniz aynı. Kendilerinin söylediklerine göre hâkimler, savcılar Atlantik ötesinden emir alır, kanunlara göre değil, oradan gelen işaretlere göre karar verir olmuşlar.
Bu 13 yılda doğru dürüst bir KPSS bile düzenlemeyi başaramadılar. Ya sorular çalındı, bunlar seyretti ya da sorular yanlış çıktı, bunlar yine seyretti.
O kadar ki hâkim-savcı sınavına bile sahip çıkamamışlar, hak etmeyenler kopyayla hakim-savcı olabilmişler. Ben söylemiyorum, kendileri söylüyor bunu.
Milli Eğitim deseniz orada da durum aynı. "İstikrar" sadece istikrarsızlık doğurmuş. Beş bakan değiştirdiler hepsi bir öncekinin yaptığı sınav düzenini bozdu, yeni bir sistem getirdi. Öğrencilerin ve velilerin başı döndü.
Beş yaşındaki çocukları ilkokula gitmeye zorladılar, ertesi sene yanlış yaptıklarını görüp vazgeçtiler, olan o yıl okula gitmeye zorlanan yüz binlerce çocuğa oldu.
"Tarım" ülkesinde yaşıyorduk, buğdayı bile ithal eder olduk, et üretimi deseniz artık dışarıdan kesilmiş hayvan satın alıyoruz.
İş kazalarına karşı hiçbir önlem alamadılar, binlerce kişi bu iktidar döneminde iş kazalarında hayatını kaybetti, "fıtrat" deyip geçtiler.
"Analar ağlamasın, şehit cenazeleri gelmesin" diye yola çıktılar, şimdi diyorlar ki "Ne mutlu şehit olanlara ve ailelerine"!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar