MHP'ye gerçekten gerek var mı?

OLAĞANÜSTÜ kongre tartışmaları nedeniyle MHP gündemde önemli bir yer işgal ediyor.Meral Akşener’in genel başkan seçilmesi halinde bu partinin oylarının artacağından söz edenler var. Bu mücadeleden...


OLAĞANÜSTÜ kongre tartışmaları nedeniyle MHP gündemde önemli bir yer işgal ediyor.
Meral Akşener’in genel başkan seçilmesi halinde bu partinin oylarının artacağından söz edenler var.

Bu mücadeleden Devlet Bahçeli galip çıkarsa MHP’nin baraj altında kalacağını gösteren bazı seçim araştırmaları da gördüm.

Buna karşılık Akşener’in genel başkanlığının, bir “erkek partisi” olan MHP’ye kadın seçmenin ilgisini çekebileceğini gösteren araştırmalar da var.

Hangisinin olacağını bugünden bilemiyoruz tabii.

Ama bugün dikkatinizi çekmek istediğim konu, Yargıtay’ın kararını hâlâ verememiş olması nedeniyle bu sorunun yanıtının gecikmesi değil. Siyasi partileri var eden asıl şey, temsil ettikleri ideolojinin toplumdaki karşılığının boyutlarıdır.

Savunduğunuz ideolojik değerler, toplumun önüne koyduğunuz model, eğer toplumsal bir ihtiyaca karşılık gelmiyorsa, genel başkanınızın kim olduğunun da önemi yoktur, kaç tane daha kongre toplayacağınızın da bir önemi yoktur.

Bizimki gibi Doğu toplumlarında lider karizmasını, lider etkisini ihmal ediyor değilim.

Elbette böyle liderlere sahip partiler, savundukları ideolojinin toplumsal karşılığından daha büyük oylar da alabiliyorlar.

Ama bu gelip geçici bir durum olabilir, kalıcı bir siyasi varlık için bundan çok daha fazlası gerekir.

Bugün MHP’nin temsil ettiği ideolojik değerleri, milliyetçi–mukaddesatçı ideolojiyi MHP kadar güçlü olarak savunan bir iktidar partisi var.

MHP ne kadar milliyetçiyse, o da aynı iddiada.

MHP ne kadar mukaddesatçıysa, o ondan da fazla üstelik!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.494 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar