Mehmet Y. YILMAZ

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te düzenlediği seçim mitinginde "1912'de yazılmış bir şiiri okuduğum için hapse girdim" dedi. Demokratik hakların kullanılamadığı bir dönemi hatırlattı, 28...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te düzenlediği seçim mitinginde "1912'de yazılmış bir şiiri okuduğum için hapse girdim" dedi.

Demokratik hakların kullanılamadığı bir dönemi hatırlattı, 28 Şubat'ın "askeri vesayet" dönemini!
O günden beri az gittik, uz gittik, dere tepe düz gittik, Yeni Türkiye filan kuruldu ama bir de baktık ki bir arpa boyu bile yol gidememişiz.
Şimdi bir tweet atan gazeteciler Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyorlar.
Cumhurbaşkanı'na "Gözünün üstünde kaşın var" diyen, soluğu Sulh Ceza Hâkimi'nin önünde alıyor. Çoğu tutuklanıp hapse tıkılıyor.
Hükümetin hoşuna gitmeyen kararları veren hâkimler, savcılar şanslılarsa görevden alınıyor ya da "terörist" diye hapse atılıyor.
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez hırsızlara çaldıkları paralar faiziyle iade ediliyor, onları yakalayan polisler hapiste.
Medyanın bir bölümü "havuz" ile ele geçirilip borazan haline getirilmiş, öbür bölümünün tepesinde devletin gücü Demokles'in kılıcı gibi sallanıp duruyor, indikçe bir kelle götürüyor.
İlk kez bir "demokraside", avukatlar polis marifetiyle yerlerde sürüklenerek Adliye'den atılıyorlar.
Milli Güvenlik Kurulu, "kırmızı kitap"ında bir kez daha "iç düşman" tarif etmiş, vatandaşlarının bir bölümünü, suçlu mu değil mi bakmadan yargısız infaz ediyor.
Devlet, vatandaşlarının bir bölümünü düşmanı gibi görüyor, başını ezmek için her yolu deniyor, her silahı kullanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar