‘Kimse sağa sola çekmesin’!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, el yükseltti ve bu kez referandumun, 15 Temmuz’un yanıtı olacağını açıkladı.“Hayır diyenlerin konumu, aslında 15 Temmuz’un bir yerde de yanında yer almaktır. Kimse...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, el yükseltti ve bu kez referandumun, 15 Temmuz’un yanıtı olacağını açıkladı.
“Hayır diyenlerin konumu, aslında 15 Temmuz’un bir yerde de yanında yer almaktır. Kimse sağa, sola çekmesin” dedi.
Bence de kimse “sağa, sola çekmesin”!
Hayır demek, ne terörist olmaktır, ne FETÖ darbecileri ile işbirliği yapmaktır.
“Hayır” demenin bir tek anlamı vardır: Bu Anayasa değişikliği ile getirilmek istenilen hükümet sistemini yanlış bulmaktır, o kadar!
Yapılmak istenilen Anayasa değişikliği ile Türkiye, bir tek adam yönetiminde parti devletine dönüşecek.
Partili Cumhurbaşkanı, devletin bütün yöneticilerini atayacak, isterse yeni vilayetler kurup onları gruplar halinde birleştirecek.
Partili Cumhurbaşkanı’nın tayin edeceği memurların, devletin değil partinin bir ferdi gibi davrandığını, Türkiye daha önceki tek parti dönemlerinden biliyor.
O dönemleri yaşayan çok az insan hayatta ama hepimiz o günlerde nelerin yaşandığını biliyoruz.
Partili Cumhurbaşkanı, yardımcılarını kendisi seçecek ve bu seçtiği kişiler gerekli olduğunda seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini kullanacak.
Seçimle gelmemiş birisinin, hükümet yetkisini kullanmasına bir demokraside izin verilebilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.493 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar