Keser de döner, sap da!

BOLU Milli Eğitim Müdürü'nün kendini Saray'a göstermek için yaptığı çıkışı protesto etmek için toplanan CHP'lilere polis biber gazı ile müdahale etmişti. Polislerden biri elindeki alet ile...

BOLU Milli Eğitim Müdürü'nün kendini Saray'a göstermek için yaptığı çıkışı protesto etmek için toplanan CHP'lilere polis biber gazı ile müdahale etmişti.

Polislerden biri elindeki alet ile gazı doğrudan bir CHP milletvekilinin yüzüne doğru sıkmıştı.

Bu, hesabı ayrıca sorulması gereken bir durum. O konuya önümüzdeki günlerde sıkça döneceğimizi şimdiden söyleyebilirim, çünkü rejim artık gerçek yüzünü saklama ihtiyacını duymuyor.

Bolu Valisi Aydın Baruş, o gün meydana gelen olaylar için şunu söyledi: “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na göre söz konusu gösteri için Valiliğe 48 saat önceden bilgi verilmesi gerekiyor. Ancak bilgi de verilmedi. Basın açıklamasını farklı yönlere çekmek isteyen kişiler kurmuş olduğu barikatı kaldırmak ve emniyet güçlerimizi zor durumda bırakmak üzere bazı tatsız hareketler yaptılar. Bunun üzerine de emniyet güçleri tabii ki daha önceden izin alınmadığı için müdahale etti.”

İnternetten baktım, Vali Bey ile aynı okuldan, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olmuşuz. “Mülkiyeli kardeşim” sayılır ama sanırım o arka kapıdan çıkmış.

O okulda eğitim görmüş bir bürokrat olarak biliyor olmalıydı ki artık Türkiye’de geçerli hukuki durum, o eski günler gibi değil. Polisin, protesto gösterilerini önceden izin alınmadığı gerekçesiyle dağıtması AİHM kararlarına göre temel insan haklarının ihlalidir.

Oya Ataman/Türkiye davasında verilen karar, kanundaki bu kısıtlamanın toplantı ve gösteri özgürlüğünün kullanılmasına aykırılık teşkil ettiğini ortaya koyuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar