Kendin gibi davranmama oyunu

SEINFIELD dizisindeki George Costanza'yı hatırlar mısınız bilmem. Benim için o diziyi izlememin iki nedeninden biriydi, diğeri ise Cosmo Cramer. Hani saçları deli kovalamış gibi tepesinde toplanmış karakter vardı ya...

SEINFIELD dizisindeki George Costanza'yı hatırlar mısınız bilmem.

Benim için o diziyi izlememin iki nedeninden biriydi, diğeri ise Cosmo Cramer. Hani saçları deli kovalamış gibi tepesinde toplanmış karakter vardı ya, işte o.
Hatırlamakta zorlananlar için George Costanza'yı tarif edeyim: Kısa boylu, şişman, hafiften aptal ve saçları dökülmüş bir "looser"!
Sitcom âleminin gelmiş geçmiş en önemli karakterlerinden biri olarak kabul ediliyor, çünkü gerçek bir kişiden yola çıkılarak yaratılmış. Ve işin ilginç tarafı Costanza karakterinin gerçek hayattaki karşılığı o dizinin Seinfield ile ortak yaratıcısı Larry David'den başkası değil.
Kaç "kreatör" böyle bir şeye cesaret edebilir ki?
George Costanza, dizinin bir bölümünde aklından geçen her şeyin tersini yapıyordu.
Bir olay ya da söz karşısında normalde takınacağı tavrın ya da alacağı tutumun tam tersinin ne olduğunu düşünüyor, ona göre hareket ediyordu.
O bölümü seyrederken o kadar çok gülmüştüm ki zaman zaman aynı şeyi deneyip, kendime gülmek istiyorum.
Bunu yapabildiğim durumlar da oldu, niyetlenip başaramadığım da.
Aklım, bungee jumping denememin hiç de normal olmadığını bana söylüyordu ama kendimi tutamayıp atlamak istedim.
Hedefime ulaşamadım çünkü atlama düzeneğini yöneten gençler "benim yaşımdakilerin" atlamasının doğru olmadığını söyleyerek engel oldular, oysa o tarihte sadece 50 yaşındaydım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 512 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar