Kayıp saatlerin sırrı

DARBE girişimini araştırmak için kurulan komisyonun AKP'li başkanvekili Belma Satır, komisyon çalışmalarının 3 Ocak'ta biteceğini, bir aylık ek süreyi kullanmayacaklarını söyledi. Demek ki AKP’ye...

DARBE girişimini araştırmak için kurulan komisyonun AKP'li başkanvekili Belma Satır, komisyon çalışmalarının 3 Ocak'ta biteceğini, bir aylık ek süreyi kullanmayacaklarını söyledi.

Demek ki AKP’ye göre, darbe ile ilgili her şey açığa çıkmış, raporlarını yazabilecek duruma gelmişler.

Ama ilginç olan şu ki hâlâ bilmediğimiz şeyler var. Kim bilir belki biliyorlardır, bizimle de paylaşma inceliğini gösterebilirler.

 

Mesela darbeyi haber veren Binbaşı H.A. hâlâ bir sır.

MİT’e gelip darbe yapılacağını ya da MİT Müsteşarı’nın bir grup asker tarafından kaçırılabileceğini-suikasta kurban gidebileceğini söylediğini biliyoruz.

 

Ama sonra MİT Müsteşarı ile Genelkurmay Başkanı’nın bu bilgiyi saatlerce neden kimseyle paylaşmadıklarını bilmiyoruz.

O çok değerli saatlerde neden kuvvet komutanlarına bilgi verilmediğini, birliklerine sahip olmaları için ordu komutanlarının neden uyarılmadığını bilmiyoruz.

Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın, İçişleri Bakanı’nın neden uyarılmadıkları da bir sır.

Komisyon, darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşların ailelerini bile ziyaret edip dinledi ama nedense MİT Müsteşarı ile Genelkurmay Başkanı’nı dinlemeye gerek görmedi.

 

Bu kayıp saatlerin sırrı ortaya çıkmadan, komisyon işini nasıl bitirmiş olabiliyor?

‘SEÇİLMEMİŞ CUMHURBAŞKANI’ SORUNU

"POST Milliyetçi Cephe” anayasa teklifinde cumhurbaşkanının kendisine bir yardımcı tayin edebileceği de var.

Şöyle: “Cumhurbaşkanı, seçildikten sonra bir veya daha fazla Cumhurbaşkanı yardımcısı atayabilir.”

Cumhurbaşkanı ne kadar gerekli görürse, o kadar yardımcı tayin edecek.

Bugün Saray’daki başdanışmanlar ordusuna bakacak olursak, eğer yeniden seçilirse Recep Tayyip Erdoğan’ın öyle “bir” ile yetinmeyeceğini de tahmin edebiliriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar