Kahkaha efekti olsaydı, iyi olurdu

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, ekonomi alanında Nobel Ödülü sahibi Stiglitz'i, Davos'taki yemekte özellikle kendi masasına aldırtmış.Stiglitz’in bu iltifata mazhar olmasının nedeni, bildirici akademisyenlere yapılan muameleye...

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, ekonomi alanında Nobel Ödülü sahibi Stiglitz'i, Davos'taki yemekte özellikle kendi masasına aldırtmış.
Stiglitz’in bu iltifata mazhar olmasının nedeni, bildirici akademisyenlere yapılan muameleye karşı çıkması ve akademisyenleri destekler mahiyetteki açıklamaları.
Böylece Başbakan, kendisinin aslında ne kadar demokrat olduğunu da ortaya koymak istiyor!

Başbakan, Stiglitz’e yemekte şunları söylemiş:

“Benim bunlarla mücadele etmek için hukuki kalkanlara ihtiyacım yok, gözaltı vb. Bizim tarafımızdan gözaltı gibi yargıya müdahale olmadı. Öyle bir intiba oluyor ki sanki savcılar bizim görüşümüzle harekete geçti. Doğru değil.”

Başbakan bu sözleri, ABD Başkan Yardımcısı Biden’in bildiriye imza atan akademisyenler için yaptığı destek açıklamasına yanıt olarak söylemiş.

Pazar sabah gazetelerde bunu okurken güne iyi başlamamı sağladığı için kendisine teşekkür ettim.

Özellikle de “savcılar” ile ilgili bölümünü tuttum.

Bir “sitcom”da olması gerektiği gibi.

Biliyorsunuz bu, İngiltere”de ortaya çıkmış, ama asıl gelişimini ABD’de tamamlamış bir komedi türü. Türkçeye “durum komedisi” diye çevirebiliriz.

Sitcom’larda ana karakter, hep aynı hareketleri ve sözleri tekrarlar, buna siz de dikkat etmişsinizdir.

O hareketler ve sözlerin, birbiriyle ilgisi hiç olmayan her durumda tekrarlanıyor olması da “komediyi” yaratır.

Bizim ülkemizin büyük bir sitcom platosu olmasının nedeni de budur zaten.

Ana karakter aynı sözleri ve aynı hareketleri tekrarlar durur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar