Kafalarınızı kumdan çıkarmanın zamanı

IŞİD ilk ortaya çıkıp, kafa kesmeye, insanları yüksek binaların çatılarından aşağıya atarak öldürmeye başladığında merak ettiğim şey, bu hareketin Türkiye'deki radikal...

IŞİD ilk ortaya çıkıp, kafa kesmeye, insanları yüksek binaların çatılarından aşağıya atarak öldürmeye başladığında merak ettiğim şey, bu hareketin Türkiye'deki radikal İslamcı kesimde nasıl karşılanacağıydı.

Bugün geldiğimiz noktada artık bunu merak etmemize gerek kalmadı.

Türkiye, IŞİD için önemli bir insan kaynağı haline geldi.
Suriye içsavaşına benzin döküp, sınırlarımızın yol geçen hanına çevrilmesine göz yumduğumuz zaman gördük ki, IŞİD artık sadece Irak ve Suriye’nin değil, bizim de sorunumuzdur.


ABD merkezli araştırma şirketi Pew, Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu ülkelerde bir araştırma yaparak IŞİD’e sempati oranını tespit etti.
IŞİD’e sempati oranı genel olarak düşük olsa da, Türkiye, yüzde 8 ile anketin yapıldığı ülkeler arasında beşinci oldu.


Türkiye’de ankete katılanların yüzde 73’ü IŞİD’e karşı herhangi bir sempati beslemediklerini söylerken, yüzde 19’umuz ‘Fikrim yok’ yanıtını verdi.
Kafa kesen, farklı inançlara mensup kadınları cinsel köleye dönüştüren, acımasız bir örgütten söz ediliyor ve yüzde 19’umuzun bu konuda bir “fikri yok”!
Bu kolay anlaşılabilir bir durum değil. Sempati duyup duymadıkları konusunda fikir sahibi olmayanların bir bölümünün içten içe o sempatiyi beslediğini, uygun ortam bulduğunda da “sempatizan” hatta “militan” aşamasına geçeceğini söylemek ne kadar yanlış olur?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar