Kadınların ve çocukların ölmesine sevinmeli miydi?

KANAL D'de yayınlanan Beyaz'ın programına bağlanan bir öğretmen kadın bazı şeyler söyledi. Önce neler söylediğini hatırlayalım: “Türkiye’nin doğusunda, güneydoğusunda neler olup...

KANAL D'de yayınlanan Beyaz'ın programına bağlanan bir öğretmen kadın bazı şeyler söyledi.

Önce neler söylediğini hatırlayalım:


“Türkiye’nin doğusunda, güneydoğusunda neler olup bittiğinin farkında mısınız? (Seyirciler alkışlıyor.) Burada doğmamış çocuklar, anneler, insanlar öldürülüyor. Ölen çocuklara sevinen zavallı insanlar var. Biz o insanlara hiçbir şey söyleyemiyoruz, yazıklar olsun demekten başka. (Seyirciler alkışlıyor.)”

Adının Ayşe Çelik olduğunu söyleyen kadın devam ediyor:

“Bir şey daha söylemek istiyorum, kusura bakmayın. Ben öğretmenim, öğrencilerini terk eden öğretmenlere seslenmek istiyorum. Bir daha oralara nasıl dönecekler? O güzel, masum, tertemiz yürekli çocukların yüzlerine, gözlerine nasıl bakacaklar? Burada yaşananlar çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın, insan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun, artık bize el verin. Yazık, insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ölmesin.”

Beyazıt Öztürk, burada Ayşe Hanım için alkış istiyor, seyirciler büyük bir coşkuyla alkışlıyor.

Programın yayınlanmasından sonra muazzam bir propaganda makinesi işlemeye başlıyor.

Bir yandan sosyal medyadaki paralı troller, diğer yandan devlet ilanlarıyla beslenen medya hücuma geçiyor.

Amaç Beyaz’ı, Kanal D’yi ve bu sözleri söyleyen kadını linç etmek!

Öyle bir terör estiriyorlar ki sonunda Kanal D ve Beyaz hiç işlemedikleri bir suç için özür dilemek zorunda kalıyorlar.

Bununla da bitmiyor. İşaret fişeği bir kere havaya atıldığı için savcılar da harekete geçiyor. Soruşturmalar başlıyor, konusu “Terör örgütünün propagandasını yapmak” olan soruşturmalar!

PKK’nın hendekler kazarak, silahla gerçekleştirmeye çalıştığı özyönetim nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasakları boyunca bölgede 190’a yakın sivil vatandaş hayatını kaybetti.

11 Aralık ile 8 Ocak arasında 29 kadın, 

32 çocuk öldü.

Silahlı çatışmanın yanı sıra güçlü bir propaganda savaşı sürdüğü için bu can kayıplarının neden kaynaklandığını da tam olarak bildiğimizi söyleyemem.

Kaç kişi açılan ateşin arasında kalıp hayatını kaybetti, kaçı hedef gözetilerek teröristler ya da güvenlik güçleri tarafından vuruldu, kesin olarak bildiğimizi söyleyemem.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar