İstihbarat zafiyeti mi dediniz?

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, darbe girişimiyle yakayı ele veren Fetullahçı çetenin devlet içindeki etkinliklerini "istihbarat zafiyetine" bağladı. “Devletin kurumları bakımından maalesef ciddi...

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, darbe girişimiyle yakayı ele veren Fetullahçı çetenin devlet içindeki etkinliklerini "istihbarat zafiyetine" bağladı.

“Devletin kurumları bakımından maalesef ciddi eksikliklerin olduğu aşikâr” dedikten sonra bu örgütlenmenin büyüme nedenlerinden biri olarak da “devletin yapısından kaynaklandığını” gösterdi.

Bu olaydan sonra istihbarat örgütlerinin yeniden gözden geçirilmesinin de konuşulabileceğini söyledi.

Yani Numan Bey’e göre, Fetullahçıların devletin önemli kurumlarının kılcal damarlarına kadar sızmış olmalarının sorumluluğu ya devletin yapısı ya da istihbarat örgütlerinin zafiyeti!

Meseleyi böyle ortaya koymak, belki Numan Bey’in gönlünü ferahlatıyor olabilir ama ben ona işin gerçeğini söylemek istiyorum:

Fetullahçılar böylesine örgütlenebildiler, çünkü AKP iktidarı, 2014 yılına kadar bu örgütlenmeyi teşvik etti.

17-25 Aralık soruşturmalarıyla nihayetlenen bu işbirliği nedeniyle Fetullahçılar devletin en önemli kademelerine kadar çıkabildiler.

Adliyeyi ele geçirdiler, İçişleri Bakanlığı’nı ele geçirdiler, ordu içinde terfiler alabildiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan olarak Yüksek Askeri Şûra’da bu tür kadroların temizlenmesine yönelik olarak alınmak istenen kararlara muhalefet şerhi koyduğunu unutmayalım.

Abdullah Gül’ün de payı yok mu?

Bugün bu kadar rektörün, Fetullahçı çıkması sürpriz mi onun için?

İçişleri Bakanlığı’nda Fetullahçı polislerin Emniyet’i ele geçirdiği kaç kere yazıldı çizildi.

Sırf böyle bir kitap yazdığı için hapse atılan, kitabı yayınlanmadan yasaklanan Ahmet Şık için “Bazı kitaplar bombadan daha tehlikelidir” diyen kimdi?

Onun için Numan Bey’e şunu söylemeliyim ki, öyle istihbarat zafiyeti ve devlet kurumlarının yapısı gibi gerekçelerle, AKP yönetiminin bu işteki sorumluluğundan kurtulamazsınız.

Evet, karşımızda bir terör örgütü var, darbe girişimleri başarısızlığa uğratılan bir terör örgütü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar