IŞİD’i tercih ediyorlar

HAVUZ gazetesinin kim olduğunu açıklamadığı "askeri kaynaklarına" göre, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Tel Abyad'ı ele geçirerek, sınıra paralel bir şekilde Akdeniz'e doğru ilerlemesi IŞİD'in...

HAVUZ gazetesinin kim olduğunu açıklamadığı "askeri kaynaklarına" göre, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Tel Abyad'ı ele geçirerek, sınıra paralel bir şekilde Akdeniz'e doğru ilerlemesi IŞİD'in sınırlarımızdaki varlığından daha tehlikeli bir gelişmeymiş.

Bu "askeri kaynaklar" IŞİD'in 2–3 yıl içinde yok olma ihtimalinin yüksek olduğunu, buna karşılık Suriyeli Kürtlerin sınırda kuracağı bu tampon bölgenin kalıcı olabileceğini düşünüyormuş.
Havuz gazetesinin AKP'nin yarı resmi yayın organı gibi çalıştığını, bu gazetedeki siyasi komiserlerin izni olmadan herhangi bir haberin yayınlanmadığını biliyoruz.
Zaten gazeteyi de Cumhurbaşkanı'nın AKP'den milletvekili seçilen damadının kardeşi yönetiyor.
Onun için kaynağı belli olmayan bu haberin bu gazetede yayınlanmış olması anlamlı.
Böylece Erdoğan'ın, Kobani, IŞİD kuşatması altındayken neden "Kobani düştü düşecek" diye sevindiğini daha iyi anlıyoruz.
Belli ki iktidar, Suriye'de sınır komşumuzun IŞİD olmasını tercih ediyor.
Bu da zaten bir sır değil artık.
MİT TIR'larının durdurulması ile ilgili davada "casusluktan" tutuklu yargılanan savcı Özcan Şişman'ın mahkeme ifadesi de bazı devlet görevlilerinin IŞİD ile gayriresmi temas içinde olduğunu, personel ve silah sevkıyatına en azından göz yumulduğunu gösteriyor.
Savcı ayrıca Cilvegözü Sınır Kapısı'nda patlatılan bombada olaya karışan Suriyeli istihbarat görevlilerinin, SIM kartlarını bir MİT muhbirinin temin ettiğinin tespit edildiğini de anlatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar