IŞİD petrolleri ve Türkiye

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'dan Katar'a giderken, Putin'in IŞİD ile Türkiye arasındaki petrol ticaretiyle ilgili iddialarına da değindi ve şöyle dedi: “Rusya bu tür iftira kampanyaları ile kendi...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'dan Katar'a giderken, Putin'in IŞİD ile Türkiye arasındaki petrol ticaretiyle ilgili iddialarına da değindi ve şöyle dedi:

“Rusya bu tür iftira kampanyaları ile kendi inandırıcılığını yitiriyor. Mesela Sayın Putin’in, Türkiye’nin DEAŞ’tan petrol aldığını söz etmesinin hiçbir inandırıcılığı yok.”

Cumhurbaşkanı bu konuda iddialı konuşuyor. Bu nedenle Türkiye’nin, IŞİD’den “resmen” petrol almadığını söylemek yanlış değil.
Ancak, Obama da Paris’teki basın toplantısında bir soru üzerine şunu söyledi:
“Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Türkiye ve Suriye arasındaki sınırı kapatma ihtiyacı konusunda defalarca görüşmem oldu. Bu konuda ciddi ilerleme gördük ama halen bazı boşluklar var. Özellikle de yabancı savaşçılar için halen bir geçiş noktası ve terörist eylemlerini finanse etmek için IŞİD tarafından yakıt nakletmede kullanılan yaklaşık 98 kilometre var.”
Aynı gün ABD Senatosu’nda da Suriye ve Irak’taki ABD stratejisi ile ilgili bir oturum vardı.
ABD Savunma Bakanı Ash Carter, senatörlere bilgi verirken şunu söyledi:
“Türkiye, epey geçirgen sınırını kontrol etmek için daha fazlasını yapmak zorunda.”
Carter, IŞİD’in, Türkiye–Suriye sınırını “mal kaçakçılığı ve savaşçı geçişleri için kullandığını” da söyledi.
Ve dün de Rus Savunma Bakanlığı, Türkiye sınırında çekildiği iddia edilen uydu görüntüleri yayınladı, çok sayıda tankerin Türkiye’ye petrol taşıdığını ileri sürdü.
Bu tür açıklamaları ihtiyatla karşılarım, ama sınırımızda ciddi bir petrol kaçakçılığı olayı olduğunu da geçmiş haberlerden biliyoruz.
Bu “göz yumma” ile mi gerçekleşiyor, yoksa sınırın korunamıyor olmasından mı kaynaklanıyor bunu şimdilik bilmeye olanak yok ancak bu iş Türkiye’nin başını ağrıtacak yönler taşıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.494 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar