IŞİD için en kolay hedef: Türkiye

İSTİHBARAT raporlarına dayanan bilgiler gösteriyor ki IŞİD, Irak ve Suriye'de sıkıştıkça, yürütmekte olduğu savaşı Batı'ya taşımak isteyecek. Batı derken, buna Türkiye’yi de dahil etmek...

İSTİHBARAT raporlarına dayanan bilgiler gösteriyor ki IŞİD, Irak ve Suriye'de sıkıştıkça, yürütmekte olduğu savaşı Batı'ya taşımak isteyecek.

Batı derken, buna Türkiye’yi de dahil etmek gerekiyor.

Çünkü Türkiye, IŞİD’in Batı’daki diğer hedeflerine göre daha kolay lokma gibi görünüyor olmalı.

En temel nedeni coğrafi olarak örgütün silah ve insan kaynaklarına komşu!

Kontrolü son derece güç 3 milyon mülteci sınırlarımız içinde yaşıyor ve bunların kaçının “uyuyan” IŞİD hücresi olduğunu bilmemize de olanak yok.

Ve bundan da daha tehlikeli olanı, Türkiye’nin de IŞİD için bir insan kaynağı merkezi olması gerçeği.

Suriye iç savaşının başında, “Esad bugün yarın devrilecek” hesabıyla cihatçı örgütlerin faaliyetlerine kolaylık tanınması, sınırımızın iki yöne doğru adam ve silah geçişine açık kalması, cihatçı örgütlerin ve bu arada IŞİD’in de Türkiye’de kendisine örgütlenme olanağı bulmasına yaradı.

New York Times’ın ele geçirdiği istihbarat belgelerine dayanarak dün yayınladığı haber, Türkiye’nin IŞİD militanları için önemli bir lojistik merkezi olduğunu ortaya koyuyor.

Yabancı militanların önemli bölümü Türkiye üzerinden giderek IŞİD’e katılıyor, aileleriyle Türkiye’den alınmış SİM kartlar aracılığıyla haberleşiyor, aileleri onlara ya da onlar ailelerine para gönderecekleri zaman Türkiye’deki sınıra yakın kentlerdeki Western Union şubelerini kullanıyorlar.

IŞİD’in yükselişe geçtiği günlerde, yetkililerin, IŞİD’in “geçiciliği” ile ilgili olarak yaptıkları hatalı değerlendirmeler de önlemlerin zamanında alınmasını engelledi.

Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep gibi yerlerde IŞİD’e katılımların hafife alınmasını da unutmayalım.

Ailelerin şikâyetlerine rağmen tedbir alınmadığını biliyoruz.

Öte yandan Türkiye, aynı zamanda mümbit bir toprak da!

Araştırma şirketi PEW’in her yıl yaptığı küresel trendler araştırmasının sonuçlarına göre Türkiye nüfusunun yüzde 8’i IŞİD’e sempati duyuyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar